Carmen Dan cere împuternicirea pentru şase luni la şefia IGPR a chestorului principal Cătălin Ioniţă

Carmen Dan cere împuternicirea pentru şase luni la şefia IGPR a chestorului principal Cătălin Ioniţă

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a anunţat marţi că i-a cerut premierului împuternicirea pe o perioadă de şase luni în funcţia de şef al Poliţiei Române a chestorului principal Cătălin Ioniţă, în condiţiile în care a solicitat schimbarea lui Bogdan Despescu , ca urmare a cazului agentului acuzat de pedofilie.

Ea a precizat că Ioniţă, în prezent şef al Direcţiei Generale Anticorupţie, are un mandat explicit de a finaliza diagnoza de sistem pe care a solicitat-o în cursul zilei de luni.

Carmen Dan a precizat totodată că a discutat cu şeful Centrului de Psihologie din cadrul MAI şi a cerut refacerea întregii proceduri prin care se organizează activitatea de testare în minister.

Ministrul de Interne, Carmen Dan, s-a declarat total nemulţumită de explicaţiile date de oficialii Poliţiei Române în cazul agentului acuzat de pedofilie.

''Am cerut clarificări de la conducerea Poliţiei Române. Am constatat că a făcut o informare prin purtătorul de cuvânt. (...) Până acum, nimeni dintre şefii acestui poliţist nu a înţeles să-şi asume o responsabilitate. (...) Superficialitatea testărilor a făcut să existe în sistem oameni cu devieri comportamentale. (...) Mă declar total nemulţumită de explicaţiile primite. Nu am văzut pe nimeni dintre cei care ocupă funcţii să iasă public. (...) A lipsit răspunsul la întrebarea cum de nimeni dintre cei care aveau atribuţii nu a ştiut de aceste devieri comportamentale. (...) Probabil este un caz izolat, dar cu repetiţii. (...) Informaţia primară a fost raportată cu întârziere ministrului. Să avem curajul de a ne asuma că avem probleme în sistem. (...) Explicaţiile de aseară le apreciez lacunare. (...) Am cerut schimbarea din funcţie a lui Bogdan Despescu'', a anunţat ministrul, într-o declaraţie de presă. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Claudia Stănescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...