Carmen Dan, despre negocierea salariilor polițiștilor: După răspunsul ministrului de Finanțe, vom continua

Carmen Dan, despre negocierea salariilor polițiștilor: După răspunsul ministrului de Finanțe, vom continua

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat că negocierile referitoare la salariile polițiștilor continuă, în cursul zilei de marți fiind programată o întâlnire pe această temă cu ministrul de Finanțe.

"Este o problemă care și pe noi ne-a afectat în egală măsură. În toată această perioadă, vreau să precizez că am arătat multă deschidere pentru această problematică. Ieri a fost o întâlnire la Ministerul Muncii cu reprezentanți din sindicate, dar nu numai, pentru că am avut și reprezentant al părții civile. Nu putem vorbi de personal în cadrul Ministerului Afacerilor Interne fără să ne gândim și la structuri militare, deși ei nu au posibilitatea să se organizeze în sindicate. Am discutat pe tema Legii salarizării unitare și, după aceea, am luat decizia să continuăm discuțiile la Ministerul de Interne, discutând despre aplicare HG 1/2017 și despre celelalte probleme pe care noi le-am mai punctat în cadrul discuțiilor avute cu liderii de sindicat. Specialiștii MAI fac niște simulări, în așa fel încât pe o formulă care a fost agreată și de sindicate, în contextul acelor discuții, urmează astăzi să existe și o întâlnire cu ministrul Finanțelor și, imediat după ce vom avea un răspuns din partea ministrului Finanțelor, vom continua", a afirmat marți Carmen Dan, la Senat.

Ea susține că polițiștii, jandarmii și pompierii trebuie să fie recompensați pentru activitatea lor neîntreruptă și a subliniat că decalajele salariale vor fi eliminate.

"Susțin ca polițiștii, jandarmii, pompierii să fie recompensați pentru că nu trebuie să uităm că ei sunt în activitate 24 de ore din 24. Îmi doresc tare mult ca și ei să cunoască concepția și mecanismul de salarizare pe care noi îl propunem prin Legea unică a salarizării prin care vom elimina în mod categoric decalajele salariale", a adăugat Carmen Dan, după o întâlnire cu membrii Comisiei de apărare din Senat pe tema priorităților legislative ale ministerului în anul 2017.

AGERPRES/(A — autor: Livia Popescu, editor: Georgiana Tănăsescu, editor online: Gabriela Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...