Carmen Dan, despre poliţiştii detaşaţi la DNA Prahova: Faptele expuse în spaţiul public, de o gravitate serioasă

Carmen Dan, despre poliţiştii detaşaţi la DNA Prahova: Faptele expuse în spaţiul public, de o gravitate serioasă

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, consideră că faptele expuse în spaţiul public în legătură cu cei doi poliţişti detaşaţi la DNA - Serviciul Teritorial Prahova "sunt de o gravitate serioasă" şi este necesar ca acestea să fie verificate.

"Am solicitat procurorului şef DNA să analizeze iniţierea demersurilor pentru revocarea din funcţie, pentru că angajatorul de drept, în acest caz Ministerul Afacerilor Interne, nu poate înceta acea detaşare. Motivul este unul evident - cred că faptele expuse în spaţiul public sunt de o gravitate serioasă şi cred că este necesar a fi verificate. Plus de asta, aşa cum se cunoaşte, Inspecţia Judiciară a început verificările asupra celor doi procurori. Nu era oare firesc să se întâmple acelaşi lucru şi în cazul poliţiştilor detaşaţi?", a spus Carmen Dan, miercuri, la finalul bilanţului activităţii Jandarmeriei Române pe anul 2017.

Ea a precizat că în acest moment există o solicitare a sa către DNA pentru a se emite un ordin de revocare a detaşării celor doi poliţişti care apar în înregistrările care privesc activitatea DNA - Serviciul Teritorial Prahova.

Potrivit unui comunicat al MAI, este vorba de comisarul şef de poliţie Mihai Iordache şi comisarul şef de poliţie Gabriela Florea.

"Potrivit OUG 43/2002 privind Direcţia Naţională Anticorupţie, revocarea din funcţie, înaintea împlinirii termenului de detaşare, a poliţiştilor de poliţie judiciară detaşaţi la DNA se face prin ordin motivat al procurorului şef. Solicitarea a fost făcută în cursul zilei de marţi, 13 februarie 2018", arată sursa citată. AGERPRES/(A - autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Florin Marin, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina