Carmen Dan: PSD reacţionează ca un zid în jurul preşedintelui şi al premierului

Carmen Dan: PSD reacţionează ca un zid în jurul preşedintelui şi al premierului

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a declarat joi că în ceea ce priveşte plângerea penală a preşedintelui PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului şi a liderului PSD, social-democraţii au în astfel de situaţii o ''coeziune fantastică'' şi reacţionează ''ca un zid'' în jurul Vioricăi Dăncilă şi al lui Liviu Dragnea.

"PSD are o putere de coeziune fantastică şi în situaţii de genul acesta să ştiţi că noi reacţionăm ca un zid în jurul preşedintelui şi al premierului, pentru că este normal să reacţionezi aşa atunci când te confrunţi cu ceea ce nici nu gândeşti. Iată că trăim vremuri în care apar situaţii pe care nici nu le poate gândi un om care gândeşte normal, un om care gândeşte logic, un om care gândeşte în beneficiul acestei ţări", a afirmat Carmen Dan, într-o intervenţie telefonică la RTV.

Ministrul Afacerilor interne a calificat plângerea penală a lui Ludovic Orban ca un gest "penibil şi incalificabil al unui lider de partid", precizând totodată că orice s-ar întâmpla, premierul nu va face pasul înapoi.

"E clar că am ajuns într-un moment în care nivelul de compromis pe care din păcate îl forţează preşedintele României arată, iată, încă o dată, că ne întoarcem într-un moment în care anomalii de tip 'modus operandi' sunt, de fapt, cele care conduc fără echivoc România. Noi suntem determinaţi şi hotărâţi, alături de premier, alături de coaliţia aflată la guvernare, să nu cedăm, nu ne abatem de la implementarea programului de guvernare", a adăugat Carmen Dan.

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat joi, la Iaşi, că a depus, în "calitate de cetăţean al României", o sesizare la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie privind anumite fapte săvârşite de prim-ministrul Viorica Dăncilă şi liderul PSD, Liviu Dragnea.

Liderul liberal a precizat că aceste fapte sunt legate de "pregătirea, adoptarea, aducerea la cunoştinţa opiniei publice şi tot ce s-a întâmplat după" adoptarea de către Guvern a memorandumului privind mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”