Carmen Iohannis nu intră în grevă. Soția președintelui se va prezenta la catedră

Carmen Iohannis nu intră în grevă. Soția președintelui se va prezenta la catedră

Carmen Iohannis nu se alătură colegilor din cadrul Colegiului „Gheorghe Lazăr” din Sibiu și nu va intra în grevă luni. Soția președintelui nu este membră de sindicat și nici nu a semnat lista, potrivit Digi24.

Carmen Iohannis, soția președintelui României FOTO: Inquam Photos

Prima doamnă a României se va prezenta la ore luni, 22 mai, în ciuda faptului că restul profesorilor din cadrul Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” din Sibiu au decis să intre în grevă.

Reprezentanții sindicatelor din educație au transmis miercuri, 17 mai, că rămâne în vigoare organizarea grevei generale. Anunțul vine în urma discuțiilor pe care le-au avut profesorii cu premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu.

„Este clar, de luni vom avea grevă generală”, au declarat liderii de sindicat după discuțiile de la guvern, spunând că au primit promisiuni, potrivit Digi24.

Iohannis: Solicitările dascălilor sunt îndreptățite

Președintele României susține că solicitările dascălilor pentru măririle salariale sunt, după părerea sa, îndreptățite. Iohannis a punctat că creșterea salariilor ține de legea salarizării, nu de legile educației.

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale, după părerea mea, sunt îndreptățite. Avem o inflație mare și aici vorbim de o reașezare. Dar, în realitate, avem nevoie de mult mai mult. Dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate, trebuie să avem toate condițiile, nu doar săli moderne, școli moderne, ci să avem și grijă de dascăli”, a precizat Klaus Iohannis.

Șeful statului a precizat că o condiție importantă în acest sens este salarizarea: „Ei trebuie plătiți la adevărata lor valoare”.

Klaus Iohannis a făcut precizarea că măririle salariale țin de fapt de legea salarizării, nu de legile educației. Președintele a afirmat că așteaptă de la ministerul Muncii „să lucreze un pic mai repede pe legea salarizării”.

„Această chestiune este artificial amestecată cu dezbaterile pe legile Educației. Salarizarea trebuie să apară în grila națională de salarizare, care trebuie actualizată. Și aștept și eu ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe legea salarizării, iar grilele pentru învățământ să satisfacă nevoile sistemului”, a precizat șeful statului.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Sunt șocat, sunt consternat și, în același timp, debusolat” / Dorian Popa, țepuit de milionarul Donca

2 Marius, un tânăr de 29 ani, abia făcuse nunta și aștepta un copil. În noaptea exploziei ținea locul unui coleg

3 „Sunt recunoscătoare pentru această șansă“ / Fiica lui Robert Turcescu a semnat contract cu PRO TV

4 Martina Navratilova a răbufnit în cazul Simonei Halep: „Această suspendare miroase urât!”

5 Farmacistul reținut de DIICOT ar fi lucrat la Catena / Constantin Sonea aproviziona dealerii cu Fentanil și Oxicodonă