Carmen Olteanu, soția lui Mădălin Voicu, la DNA

Carmen Olteanu, soția lui Mădălin Voicu, la DNA

Carmen Olteanu, soția deputatului PSD Mădălin Voicu, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citată de procurori. Carmen Olteanu nu a dorit să facă declarații presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la ieșire.

Potrivit unor surse judiciare, soția deputatului PSD Mădălin Voicu are calitatea de suspect.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun.

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.

DNA arată că, în perioada 2011-2015, Nicolae Păun a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate.

"Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. În perioada octombrie — decembrie 2015, Păun, aflându-se în posesia listelor cu martori citați de DNA, respectiv fiind încunoștiințat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, în mod direct, sau prin intermediari să nu dea declarații sau să dea declarații mincinoase în fața organelor de urmărire penală cu privire la activitatea derulată în cadrul asociației", mai spun anchetatorii.

Mădălin Voicu mai este acuzat că, în perioada 2011-2015, în exercitarea obligațiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declarații de avere fără a menționa sumele de bani obținute de la Asociația Partida Romilor "Pro Europa", totalizând peste 300.000 lei venit brut și peste 217.000 lei venit net.

"Banii respectivi fuseseră primiți de la Păun, prin intermediul asociației, cu justificarea 'plăți drepturi de autor'în perioada 2011-2015. Acești bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu știa că sunt deturnați, având în vedere că o persoană din familia sa fusese angajată în cadrul proiectului 'Acces pe piața muncii — O șansă pentru tine' și remunerată cu suma totală de 194.241 lei", mai arată DNA.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 S-a ținut de cuvânt! Bolojan a tăiat joi jumătate din posturile de la CJ Bihor și desființează trei structuri …

2 Un jandarm sibian de 43 de ani, coronasceptic, a murit după ce s-a infectat / Căpitanul Ionuț Câmpean, acum câte…

3 FOTO Priviți unde și-a parcat mașina Nicușor Dan în prima zi de Primar General al Capitalei

4 VIDEO Primul Guvern USL s-a făcut în Dubai, pe marginea piscinei hotelului Atlantis / Scheletele lui Ponta și Gh…

5 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!