Carmen Olteanu, soția lui Mădălin Voicu, la DNA

Carmen Olteanu, soția lui Mădălin Voicu, la DNA

Carmen Olteanu, soția deputatului PSD Mădălin Voicu, s-a prezentat miercuri la Direcția Națională Anticorupție, fiind citată de procurori. Carmen Olteanu nu a dorit să facă declarații presei, nici la intrarea în sediul DNA, nici la ieșire.

Potrivit unor surse judiciare, soția deputatului PSD Mădălin Voicu are calitatea de suspect.

Procurorul-șef al Direcției Naționale Anticorupție, Laura Codruța Kovesi, a cerut sesizarea președintelui Camerei Deputaților pentru încuviințarea reținerii și arestării preventive a deputaților Mădălin Voicu și Nicolae Păun .

Mădălin Voicu este acuzat de trafic de influență, fals în declarații și spălare de bani, toate în formă continuată.

DNA arată că, în perioada 2011-2015, Nicolae Păun a plătit, lunar, sume de bani fixe în cuantum total de 217.300 lei deputatului Mădălin Voicu și a asigurat un salariu unei persoane din familia acestuia (fără nicio contraprestație), în cadrul unuia din proiectele derulate.

"Aceste foloase au fost oferite pentru ca deputatul Mădălin Voicu să intervină la funcționari și demnitari, intervenții concretizate în contextul validării proiectelor cu finanțare europeană, în contextul promovării unui proiect de lege privind amnistia contribuției de asigurări de sănătate pentru anumite categorii de persoane fizice și în legătură cu neîncasarea, de către ANAF, a sumelor aferente deciziilor de impunere emise către persoanele angajate, în mod fictiv, în cadrul Partidei Romilor Pro Europa. În perioada octombrie — decembrie 2015, Păun, aflându-se în posesia listelor cu martori citați de DNA, respectiv fiind încunoștiințat despre aceste aspecte, a determinat mai multe persoane, prin corupere, în mod direct, sau prin intermediari să nu dea declarații sau să dea declarații mincinoase în fața organelor de urmărire penală cu privire la activitatea derulată în cadrul asociației", mai spun anchetatorii.

Mădălin Voicu mai este acuzat că, în perioada 2011-2015, în exercitarea obligațiilor ce derivă din calitatea de deputat, a depus declarații de avere fără a menționa sumele de bani obținute de la Asociația Partida Romilor "Pro Europa", totalizând peste 300.000 lei venit brut și peste 217.000 lei venit net.

"Banii respectivi fuseseră primiți de la Păun, prin intermediul asociației, cu justificarea 'plăți drepturi de autor'în perioada 2011-2015. Acești bani proveneau din fondurile alocate derulării proiectelor europene despre care Mădălin Voicu știa că sunt deturnați, având în vedere că o persoană din familia sa fusese angajată în cadrul proiectului 'Acces pe piața muncii — O șansă pentru tine' și remunerată cu suma totală de 194.241 lei", mai arată DNA.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...