Carmen Tănase, analiză dură a societății românești: „Noi credem că ne descurcăm, dar nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu”

Carmen Tănase, analiză dură a societății românești: „Noi credem că ne descurcăm, dar nu mai e ca pe vremea lui Ceaușescu”

„Winter Is Coming” pare să nu fie o sperietoare pentru românii convinși fiind că vor trece peste toate, ca de fiecare dată. De ce avem aceasta atitudine explică, la „Adevărul Live”, Carmen Tănase.

Carmen Tănase despre societatea românească și lipsa de reacție a națiunii române.

Românii sunt convinși că se vor descurca și cu situația actuală

În ceafa Europei se simte răsuflarea rece a unei ierni grele. Meteorologii încă nu au venit cu predicții, dar economiștii spun că ne vom confrunta cu o criză economică puternică, cu explozia prețurilor din energie și criza gazelor generată de războiul din Ucraina.

Deloc în glumă și în stilul personal, Carmen Tănase explică la Adevărul Live de ce românii nu sunt panicați de anunțata iarnă grea și de ce acest tip de atitudine este cu două tăișuri pentru noi.

„Noi suntem mai hârșiți, mai resemnați pentru că noi am trecut prin mai multe. Pentru occidentali este pentru prima dată. Ei nu au mai trecut prin tot ceea ce am trăit noi, românii.. Noi o luăm în glumă și spunem că ne vom descurca. Ei, nu mai merge așa pentru că nu mai este ca pe vremea lui Ceaușescu. Acum situația este generală. Sigur că noi suntem obișnuiți și cu frigul, cu foamea. Nu ne mai sperie nimic. Ei asta poate să fie si bine, dar și rău. Nu mai avem reacție și suntem convinși că ne vom descurca”, spune Carmen Tănase.

Actrița consideră că această amorțeală a oamenilor vine și din marea influență pe care o au acum rețelele de socializare asupra noastră. Dependența de telefonul mobil, mutarea întregii vieți pe social media au indus o lipsă de reacție fizică a românilor.

Românii sunt lei pe Facebook și Instagram, dar șoricei în viața reală.

„Rețele de socializare ne-au tâmpit”, spune Carmen Tănase. Actrița declară în Interviurile Adevărul Live că românii sunt implicați mai mult cu gura pe social media. „Suntem șmecheri și mari luptători pe Facebook. Acolo toți sunt niște lei, dar când vine vorba să își apere drepturile în fața autorităților, sau în fața șefului, la muncă, toți sunt șoricei”, declară actrița indignată de amorțeala în care sunt acum românii.

Carmen Tănase spune că și ea are conturi pe rețelele de socializare și înțelege foarte bine necesitatea lor. Povestește că și-a deschis contul dintr-o glumă, când era într-un platou de tv și a făcut un pariu că dacă își face cont pe Tik Tok îi „sparge pe toți”. Și așa a fost. Primul video pe care l-a făcut în rețea a adunat 4,9 milioane de vizualizări.

Dar de aici până la a trăi efectiv doar în acel spațiu este o cale lungă, spune ea. „Dependența asta a schimbat cu totul omul. Pe vremuri, oamenii erau mult mai puternici, pentru că aveau o bază, o școală, o educație, o credință. Citeau o carte, nu aveau la dispoziție un buton de unde să afle, fără nici un pic de efort tot felul de informații, inclusiv cele false. Nu mâncau plastic, aveau minți și trăiau pur și simplu”, spune actrița.

Carmen Tănase crede că este vital pentru noi, ca oameni, ca români, să nu mai avem reacții de turmă și să nu ne mai uităm la ce fac alții. Și să facem și noi la fel. Suntem înzestrați cu multe calități, noi ca popor, mai adaugă Carmen Tănase, care în acest moment este in pline filmări la cel mai nou serial tv, Clanul.

carmen tănase editie tv png

În Interviurile Adevărul Live, Carmen Tănase povestește despre personajul pe care îl realizează și ce mare provocare înseamnă pentru ea, dar și despre cum își conduce viața și ce important este ca un om să fie pe deplin atent la alegerile personale pe care le face și mai ales să încerce să înțeleagă cu mintea lui ce se întâmplă în lumea asta.

Urmărește integral ediția Adevărul Live, invitată Carmen Tănase.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”