Carne de tun nord-coreeană pentru Rusia. Cum ar vrea Putin să îl plătească pe Kim Jong-un pentru 100.000 de soldaţi noi pe frontul ucrainean VIDEO

Carne de tun nord-coreeană pentru Rusia. Cum ar vrea Putin să îl plătească pe Kim Jong-un pentru 100.000 de soldaţi noi pe frontul ucrainean VIDEO

Coreea de Nord a arătat clar prin „căile diplomatice” că, pe lângă faptul că trimite constructori pentru a repara daunele războiului, este gata să furnizeze o forţă de luptă vastă în încercarea de a înclina balanţa în favoarea Moscovei, potrivit Daily Mail .

Potrivit sursei citate, soldaţii nord-coreeni ar putea fi dislocaţi în autoproclamatele: Republica Populară Doneţk [DPR] şi Republica Populară Lugansk [LPR], a căror „independenţă” a fost recunoscută de dictatorul nord-coreean.

„Ţara este pregătită să transfere până la 100.000 de soldaţi în Donbas”, se arată în raportul agenţiei de presă pro-Kremlin. În schimb, Rusia va transfera acestora cereale şi energie electrică.

Un important expert în apărare de la Moscova, colonelul de rezervă Igor Korotchenko, a declarat pentru televiziunea de stat rusă: „Nu ar trebui să ne sfiim să acceptăm mâna întinsă nouă de Kim Jong-un”.

Igor Korotchenko, redactor-şef al publicaţiei militare online National Defence, a spus, la televiziunea controlată de Kremlin Russia-1, că: „există rapoarte potrivit cărora 100.000 de voluntari nord-coreeni sunt pregătiţi să vină şi să ia parte la conflict”.

Afirmaţia lui a fost contestată de alţi prezentatori ai canalului de propagandă, dar el a adăugat că nord-coreeni sunt „rezistenţi şi nepretenţioşi” şi „cel mai important lucru este că sunt motivaţi”.

„Dacă voluntarii nord-coreeni cu experienţa lor privind folosirea sistemelor de rachete cu lansare multiplă fabricate în Coreea de Nord vor să participe la conflict, ei bine, să dăm undă verde impulsului lor de voluntariat. Dacă Coreea de Nord îşi exprimă dorinţa de a-şi îndeplini datoria internaţională de a lupta împotriva fascismului ucrainean, ar trebui să-i lăsăm”, a afirmat acesta.

Rusia a susţinut în repetate rânduri că Ucraina este o ţară „fascistă”, fiind una dintre numeroasele sale modalităţi de a încerca să justifice invazia brutală a lui Putin, care a ucis mii de civili şi a făcut ca milioane de oameni să-şi părăsească casele.

Totodată. Rusia ar trebui să nu se alăture sancţiunilor internaţionale împotriva regimului lui Kim, a susţinut Korotchenko.

Legăturile dintre Rusia şi Coreea de Nord datează din 1948, când Uniunea Sovietică a devenit prima ţară care a recunoscut oficial RPDC. În timpul războiului din Coreea, armata populară coreeană a fost sprijinită de URSS. Relaţiile dintre cele două ţări au continuat chiar şi după dizolvarea Uniunii Sovietice, Vladimir Putin acordându-i mai multă importanţă atunci când a fost ales preşedinte în 2000. Liderul nord-coreean Kim Jong Un s-a întâlnit în 2019 cu preşedintele rus Vladimir Putin , pe o insulă de lângă oraşul Vladivostok, în extremul orient al Rusiei. Când Putin şi-a lansat invazia în Ucraina pe 24 februarie, Coreea de Nord a fost una dintre cele cinci ţări care au votat împotriva rezoluţiei Naţiunilor Unite care condamna invazia. Coreea de Nord a devenit, de asemenea, a treia ţară care a recunoscut independenţa celor două republici separatiste Doneţk şi Lugansk din estul Ucrainei - teritoriu ocupat de forţele ruse în timpul invaziei.

Korotchenko este cunoscut pentru retorica sa acerbă pro-Putin. Recent, e l-a îndemnat pe Putin să bombardeze Kievul cu o rachetă de croazieră Kalibr pe care scrie „Hasta la vista baby!”, în timpul vizitei lui Boris Johnson - nu pentru a-l „omorî” pe premierul britanic, ci pentru o demonstraţie de putere.

Ruşii nu ar trebui să se simtă „nicio ruşine” faţă de ambiţia sa de a distruge independenţa Ucrainei, a mai spus el recent. Un astfel de obiectiv este „absolut sănătos”, a spus el.

„S-a spus că Rusia încearcă să şteargă Ucraina de pe harta geopolitică a lumii. Nu este chiar aşa. Ştergem un proiect anti-Rusia de pe harta geopolitică a lumii. Ucraina „nu a existat niciodată” ca stat cu adevărat independent în trecut, a susţinut el în mod fals.

„Este o „formaţiune” artificială care s-a născut datorită politicii naţionale conduse după 1917 de bolşevici”, a spus el. Dar acum devenise un pericol pentru Rusia. Elita sa politică „nu are dreptul să existe din punctul de vedere al intereselor naţionale ale ţării noastre”. Occidentul „nu va putea influenţa hotărârea conducerii ţării noastre şi a poporului nostru pentru a face ca o astfel de ameninţare din teritoriul numit acum Ucraina să nu existe niciodată”, a mai afirmat acesta.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 Ucraina pregătește contraatacul! / „Urechile rușilor se deschid doar atunci când o bâtă militară gigantică le lovește capul”

4 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

5 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”