Cârpă umană! Dăncilă insistă că protestele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu „vestele galbene” din Franța!

Cârpă umană! Dăncilă insistă că protestele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu „vestele galbene” din Franța!

Cârpă umană! Dăncilă insistă că protestele din 10 august au fost o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu „vestele galbene” din Franța! „În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Poate cei care erau în Piața Victoriei aveau dreptate, eu nu știu, că eram în concediu. Dar când se încearcă să se intre cu forța, acest lucru înseamnă anarhie”, a spus Viorica Dăncilă, la Digi 24. 
 
Prezentă miercuri seară în studioul Digi24, Viorica Dăncilă a susținut din nou că protestele din 10 august au reprezentat o tentativă de lovitură de stat și i-a comparat pe manifestanți cu ”vestele galbene” din Franța. Premierul consideră că protestatarii au încercat să dea o lovitură de stat din cauză că au încercat ”să intre cu forța în Guvern:

”În momentul în care încerci să intri cu forța în clădirea Guvernului seamănă cu o lovitură de stat (…) „În momentul în care se forțează intrarea în Guvernul României, eu cred că acest lucru seamănă cu o lovitură de stat. (...) Poate cei care erau în Piața Victoriei aveau dreptate, eu nu știu, că eram în concediu. Dar când se încearcă să se intre cu forța, acest lucru înseamnă anarhie. Uitați-vă la ce s-a întâmplat cu vestele galbene în Franța! Li se permitea să intre în Guvern cu forța? Nicăieri nu se permite așa ceva. Dacă unii (jandarmi, n.red.) au avut exces de zel, Justiția îi va sancționa. Dar aceste sancțiuni trebuie să fie și de o parte și de alta. Cei care au făcut acest lucru trebuie să plătească, la fel cum trebuie să plătească și cei care au bătut-o pe jandarmeriță.

Întrebată fiind dacă procurorii pot continua cercetările eficient având în vedere că fostul ministru de Interne Carmen Dan a secretizat anumite documente vitale pentru anchetă, premierul a spus că nu crede că procurorii nu au acces la documente:

”Nu cred că procurorii nu au acces la aceste documente. Ministrul de Interne trebuie să facă tot posibilul pentru aflarea adevărului”, a mai spus Viorica Dăncilă.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...