Carrefour dat în judecată de statul francez pentru practici comerciale abuzive

Carrefour dat în judecată de statul francez pentru practici comerciale abuzive

Acțiunile grupului francez de distribuție Carrefour au înregistrat joi o scădere semnificativă după ce Guvernul francez a dat în judecată cel mai mare grup de retail din Europa pentru practici comerciale abuzive care îi afectează pe furnizori, transmite Reuters.

La debutul tranzacțiilor pe bursa franceză, acțiunile Carrefour înregistrau o scădere de aproape 3,5%, una din cele mai slabe performanțe înregistrate de o companie inclusă în indicele general CAC-40 al Bursei de la Paris.

"În mod clar nu este o veste bună pentru Carrefour și ceilalți retaileri francezi. Indiferent dacă va avea sau nu câștig de cauză sau are o bază legală, acțiunea va avea impact și va pune presiune asupra modului în care Carrefour se comportă cu furnizorii", a apreciat Bruno Monteyne, analist la Bernstein.

În cursul acestui an, producătorii de lapte și carne din Franța au organizat mai multe demonstrații susținând că sunt forțați să opereze în pierdere din cauza supra-capacităților și a presiunilor pe preț venite de la retaileri. Guvernul socialist de la Paris, care anul viitor se va confrunta cu alegeri prezidențiale, a avertizat deja grupurile de distribuție să nu împingă în jos prețurile cu ocazia negocierilor anuale de preț pentru 2017, care tocmai au început cu furnizorii.

Ministerul francez al Economiei a anunțat miercuri că va încerca să obțină în justiție o amendă și un ordin al tribunalului prin care Carrefour să fie obligat să înceteze ceea ce a numit "practici comerciale abuzive". Ministerul precizează că o investigație a descoperit că retailerul i-a forțat pe furnizori să-i ofere reduceri semnificative de preț fără a primi nimic în schimb, acesta fiind o pre-condiție pentru a intra în negocierile anuale de preț, ceea ce, în opinia autorităților, contravine legii și afectează companiile și fermele.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de țări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial și numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 280 de magazine dintre care 29 hipermarketuri 'Carrefour', 111 supermarketuri 'Market', 43 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerț online: www.carrefour-online.ro și 86 de magazine Billa.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Amănunte care dau fiori / Germania se pregătește să asigure transferul a 800.000 de militari ai alianței spre Est

2 Din 2020 și până în prezent, diferența dintre PIB-ul SUA și cel chinez s-a mărit de la aproximativ 5 trilioane de dolari la 10 trilioane de dolari în …

3 De ce nu au reușit românii să facă față turcilor în evul mediu. Motivele pentru care victoriile românești se terminau cu pierderea tronului

4 VIDEO Totul despre tentativa de asasinat asupra fostului președinte al SUA / Momentul filmat în care s-a tras asupra lui Donald Trump la un miting de ca…

5 Foarte interesante amănunte!