Cartofii la cuptor, un deliciu. Cum faci cea mai ușoară mâncare de post, condimentele care îi fac irezistibili

Cartofii la cuptor, un deliciu. Cum faci cea mai ușoară mâncare de post, condimentele care îi fac irezistibili

Este un preparat simplu, dar deosebit de gustos. În post, cartofii la cuptor sunt o masă sățioasă și ușor de pregătit. Pot fi serviți cu murături, salată de legume ori cu sos de usturoi.

Cartofii la cuptor, un preparat delicios FOTO Shutterstock

Ingrediente:

  • 1,5 kg cartofi
  • 2 linguri de muștar
  • 4-5 căței de usturoi
  • o linguriță de sare
  • o lingură de boia de ardei dulce
  • 7-8 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 1 linguriță rasă de piper
  • o crenguță de rozmarin

Mod de preparare

Curățăm cartofii , îi spălăm, îi tăem felii mai groase sau cuburi și îi punem într-un bol mai mare. Adăugăm și celelalte ingrediente: usturoiul pisat, muștarul, sarea, boiaua, cimbrul, piperul, frunzulițele de rozmarin (dacă doriți o aromă mai puternică puteți să le tocați) și uleiul de măsline.

Amestecăm totul foarte bine și îi distribuim într-o tavă întinsă (să nu fie suprapuși).

Băgăm tava la cuptor (preîncălzit, la 200 de grade C), 35-40 de minute, sau până când se rumenesc frumos. Îi puteți mânca simpli, cu o salată sau murături, Poftă bună!”, arată gustos.ro.

Este în regulă să mâncăm cartofi în fiecare zi? Ce schimbări au loc în organism

Nu este niciun secret că leguma preferată a tuturor este cartoful, însă pe cât de gustos și versatil este, pe atât de nesănătos poate să fie în funcție de modul în care îl prepari. Totuși, ce se întâmplă dacă mănânci cartofi zilnic?

Conform unui studiu efectuat de nutriționiștii de la Universitatea din Pennsylvania, SUA, și publicat în urmă cu câteva luni în British Journal of Nutrition, consumul unui cartof de mărime medie pe zi nu crește riscul de apariție a bolilor cardiovasculare, atât timp cât acesta este gătit la aburi sau la cuptor și fără a adăuga sare multă sau grăsimi saturate, conform Today .

Cu siguranță că ar trebui descurajat consumul de chipsuri sau cartofi prăjiți, dar există moduri sănătoase de a pregăti cartofii”, a afirmat Emily Johnson, coautorul studiului.

Nu vrem ca oamenii să se teamă de cartofi, dar vrem să ne asigurăm că îi mănâncă într-un mod sănătos și într-o cantitate echilibrată", a mai precizat Johnson.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?