Mai multe persoane din cartierul Henri Coandă din municipiul Constanţa au ieşit din locuinţe, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de teama unui eventual cutremur. Unul dintre locatari a sunat la numărul de urgenţă 112, relatează Agerpres. În cartier și-au făcut apariția pompierii și mai multe ambulanțe. La fața locului au venit și jandarmii.

Oamenii s-au anunțat între ei că urmează un cutremur și au ieșit din locuințe. După apelul la 112, la faţa locului s-au deplasat echipaje de poliţie şi ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dobrogea". Au ajuns o autospecială de stingere cu apă și spumă, una de descarcerare, o autospecială SMURD, precum și una de transport victime multiple, scrie Dobrogea TV. În cartier wau ajuns apoi și jandarmii pentru a trimite oamenii înapoi în casele lor.

O persoană a suferit un atac de panică şi a primit îngrijiri medicale la faţa locului. La faţa locului, au ajuns polițiști și jandarmii care au reușit să îi trimită pe oameni în casele lor.

"La data de 11 februarie, în jurul orei 21.45 polițiști din cadrul Poliției municipiului Constanța – Secția 2 Poliție au fost sesizați, prin apel SNUAU 112, cu privire la faptul că în cartierul Henri Coandă din municipiul Constanța s-ar afla mai multe persoane care s-ar fi autoevacuat din locuințe de teama unui eventual cutremur.

Polițiștii s-au deplasat la fața locului, în sprijinul pompierilor constănțeni, în vederea menținerii unui climat optim de ordine și siguranță publică, precum și pentru preîntâmpinarea oricăror fapte antisociale.

Nu au fost înregistrate evenimente de natură a afecta ordinea și liniștea publică.

După intervenția pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dobrogea, polițiștii l-au sancționat contravențional, în baza Legii nr. 61/1991, cu amendă de 500 de lei, pe bărbatul care a apelat SNUAU 112", a transmis IPJ Constanţa.