Caruselul emoţiilor din Constanţa: România se califică în extremis la Europenele de Baschet 3x3

Caruselul emoţiilor din Constanţa: România se califică în extremis la Europenele de Baschet 3x3

Constanţa a fost pentru a patra oară în ultimii cinci ani gazda unuia dintre turneele de calificare pentru Europenele de 3x3. Tradiţia evenimentului finanţate de către Primăria Constanţa a adus fanii în număr mare în tribunele arenei temporare amenajate pe Faleza Cazino.

Furtuna de duminică după amiază a mutat ultima sesiune de meciuri în Sala Sporturilor, nu înainte ca tricolorele să obţină accesul în semifinalele turneului după o victorie dramatică în faţa Cehiei. Ancuţa Stoenescu a marcat coşul decisiv din spatele semicercului, pentru 14-13 cu Cehia, una dintre favorite.

România a cedat apoi în următorul meci contra Poloniei, 21-16 însă a obţinut ultimul bilet pentru turneul final de la Graz, 9-11 septembrie, trecând în partida decisivă de calificare de naţionala Letoniei, scor 20-17.

Sonia Ursu a fost principala marcatoare a naţionalei noastre cu 35 de puncte în 5 partide, fiind remarcată şi de către site-ul oficial al FIBA 3x3 pentru acţiunile sale spectaculoase. Din lotul nostru au mai făcut parte Alina Podar, campioană a României cu Sepsi Sf. Gheorghe şi Ana Maria Vîrjoghe, sportivă ce a activat în campionatul universitar nord-american.

Naţionala masculină a României, cu Alexandru Coconea, Cristian Mâinea, Christian Chiţu şi Mario Lazăr s-a oprit în sferturile de finală, după insuccesul, 22-18 cu Muntenegru, echipă care a fost revelaţia turneului de la Constanţa, calificându-se la Europene fără nicio înfrângere. Meciul a fost întrerupt din cauza ploii la scorul de 7-4 pentru România, când mai erau 6 minute de joc şi s-a reluat după aproximativ o oră şi jumătate în Sala Sporturilor.

Polonia şi Estonia, la feminin, respectiv Polonia şi Ungaria la masculin au fost celelalte echipe care au primit permisul de îmbarcare simbolic oferit echipelor calificate la FIBA 3x3 Europe Cup de la Graz.

Concursurile pentru spectatori precum şi muzica non-stop, elemente specifice turneelor de baschet 3x3 au animat Faleza Cazino oferind atât localnicilor cât şi turiştilor momente de neuitat alături de performanţele sportivilor din teren.

În organizarea clubului de baschet Athletic Constanţa, în parteneriat cu Federaţia Română de Baschet şi Sport Arena Streetball, evenimentul a inclus mai multe momente dedicate comunităţii locale. Astfel, naţionalele României au vizitat liceul teoretic Decebal, unde au jucat baschet 3x3 cu elevii, în timp ce echipele Spaniei şi Ungariei au fost prezente la 8Arena pentru a interacţiona cu juniorii clubului constănţean.

De asemenea, sâmbătă după-amiază au fost prezenţi pe terenul de baschet 3x3 sportivi ai Asociaţiei Club Sportiv Arena, club dedicat persoanelor cu dizabilităţi intelectuale, care se antrenează pentru a participa în competiţii naţionale şi internaţionale sub auspiciile Special Olympics.

Pentru România urmează participarea la Campionatele Mondiale de Baschet 3x3 care vor avea loc în Belgia, la Antwerp, între 21 şi 26 iunie. Prezentă în competiţia feminină, selecţionata noastră are o grupă de foc, cu Germania, campioana circuitului mondial feminin în 2021, cele două puteri asiatice din baschetul 3x3, China şi Japonia, ambele prezente la Jocurile Olimpice şi Lituania.

FIBA 3x3 Europe Cup 2022 – Constanta Qualifier a fost un eveniment finanţat de către Primăria Constanţa şi susţinut de Tissot, Superbet, Horizon, Kiss FM, Stirom, Zizin, Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret şi Radio România Constanţa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /