Casa Albă, despre acuzațiile lansate de Putin în discursul privind starea Rusiei: O „absurditate”

Casa Albă, despre acuzațiile lansate de Putin în discursul privind starea Rusiei: O „absurditate”

Consilierul pentru Securitate Naţională de la Casă Albe, Jake Sullivan, a denunţat marți acuzațiile aduse de Vladimir Putin Occidentului pentru a-și justifica invazia din Ucraina.

Jake Sullivan FOTO EPA-EFE

Potrivit lui Sullivan, acuzațiile lansate marți de Putin în discursul său privind starea Rusiei sunt absurde.

„Nimeni nu atacă Rusia. Există un fel de absurditate în ideea că Rusia era sub o formă de ameninţare militară din partea Ucrainei sau a oricui altcineva”, a declarat oficialul de la Casa Albă, citat de AFP.

În avanpremiera discursului preşedintelui american Joe Biden, programat marţi, ora 16.30 GMT, la Castelul Regal din Varşovia, Sullivan a declarat că el „nu va schiţa niciun fel de plan pentru a pune capăt războiului, pe cale diplomatică”.

Mai degrabă, Biden se va concentra pe lecţia mai largă ce trebuie învăţată din războiul din Ucraina, în ceea ce consideră ca un „punct de inflexiune” într-o luptă globală între democraţii şi regimurile autocratice.

„Deci, remarcile sale se vor referi în mod specific la conflictul din Ucraina, dar, desigur, va vorbi şi despre lupta mai largă care se desfăşoară între (pe de o parte) agresorii ce încearcă să distrugă principiile fundamentale şi (pe de altă parte) democraţiile care se unesc pentru a încerca să facă să fie respectate” aceste principii, a subliniat Jake Sullivan.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”