Casa Albă minimalizează știrea privind ironiile premierului australian la adresa lui Trump, făcute off-the-record

Casa Albă minimalizează știrea privind ironiile premierului australian la adresa lui Trump, făcute off-the-record

Casa Albă a minimalizat știrea referitoare la premierul australian Malcolm Turnbull care l-a ironizat pe președintele american Donald Trump într-o înregistrare audio obținută joi de presa din Australia, notează vineri Reuters.

''Nu cred că îi pasă cuiva de asta'', a spus un reprezentant al Casei Albe în legătură cu remarcile lui Turnbull, făcute în cadru off-the-record și în care șeful executivului de la Canberra face haz de întâlnirea sa de luna trecută cu liderul american, pe care Donald Trump a amânat-o câteva ore și a scurtat-o.

Turnbull a lansat aceste ironii într-un cadru informal, cu prilejul unui discurs susținut miercuri seară la Balul presei de la Palatul Parlamentului din Canberra. "A fost frumos. A fost cea mai faină relaxare din toate timpurile", afirmă Turnbull, pentru a continua parodiindu-l pe liderul de la Casa Albă: "Donald și cu mine câștigăm și câștigăm alegerile. Câștigăm atât de mult. Câștigăm cum nu am mai câștigat niciodată. Câștigăm... nu alegeri false. Câștigăm alegerile adevărate, cum sunt cele online. Sunt atât de ușor de câștigat. Eu știu. Îl am pe băiatul ăsta, pe rus. Credeți-mă, așa e".

Înregistrarea a ajuns pe mâinile unui jurnalist australian care nu a luat parte la Balul presei de la Canberra, dar care a explicat că a decis să o facă publică considerând că protocolul privind informațiile off-the-record nu avea cum să i se aplice întrucât el nu a fost prezent la evenimentul respectiv.

Ambasada SUA la Canberra a declarat că înțelege că Balul presei de la Palatul Parlamentului australian este un eveniment similar celebrei Cine anuale a corespondenților de presă de la Casa Albă, unde jurnaliștii și președintele americani se tachinează.

''Tratăm asta cu simțul umorului, așa cum s-a intenționat'', a menționat reprezentanța diplomatică americană din capitala Australiei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

3 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla

4 Așa o fi?

5 Ăsta e, probabil, cel mai prost soldat rus! Priviți ce-a făcut după jefuirea unei case din Irpin