Casa Albă, 'un loc de muncă jalnic', crede şeful de personal John Kelly

Casa Albă, 'un loc de muncă jalnic', crede şeful de personal John Kelly

Şeful de personal al Casei Albe, John Kelly, ar fi declarat despre această instituţie, unui grup de membri ai Congresului american, că este 'un loc de muncă jalnic', în condiţiile în care eforturile sale de a pune capăt luptelor interne şi scurgerilor de informaţii par să fi eşuat, transmite Xinhua, preluând cotidianul New York Times de duminică.

Remarca lui Kelly este cel mai recent exemplu de informaţii scurse de la Casa Albă care vorbesc despre mediul de lucru negativ din această instituţie sub preşedinţia lui Donald Trump.

'Atmosfera de la Casa Albă este una de amorţire şi resemnare', scrie NYT, notând că mulţi membri ai personalului se gândesc să părăsească administraţia Trump.

John Kelly, un fost general care a fost adus la Casa Albă anul trecut, cu misiunea de a reintroduce ordinea, a înregistrat un succes temporar înainte ca influenţa sa asupra lui Trump să scadă şi autoritatea asupra subordonaţilor să se deterioreze.

Presa americană a relatat anul trecut că John Kelly a avut o ieşire nervoasă şi a ameninţat cu demisia, dar a fost calmat de aliaţii săi din administraţie, printre care secretarul pentru securitate internă, Kirstjen Nielsen.

După ce a pierdut sprijinul lui Trump, lui Kelly i-a fost tot mai dificil să disciplineze staff-ul Casei Albe. Potrivit New York Times, unii membri ai personalului îl numesc pe adjunctul lui Kelly, Zachary Fuentes, care i-a preluat o parte din responsabilităţi, 'preşedinte adjunct'.

Sub administraţia Trump, Casa Albă a cunoscut o mare fluctuaţie de personal. Printre responsabili de rang înalt care au demisionat ori au fost concediaţi de preşedinte se numără consilierii pentru securitate naţională Michael Flynn şi H.R.McMaster, şeful de personal Reince Priebus, secretarul de presă Sean Spicer, directorii de comunicare Mike Dubke, Anthony Scaramucci şi Hope Hicks.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

4 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

5 Foarte interesante amănunte...