Casa de vacanţă a medicilor suspectați că au implantat stimulatoare cardiace de la morți va fi demolată VIDEO

Casa de vacanţă a medicilor suspectați că au implantat stimulatoare cardiace de la morți va fi demolată VIDEO

Garda de Mediu Iași a dispus demolarea cabanei ilegale din Delta Moldovei unde petreceau medicii cardiologi cercetați în dosarul „Tesloianu” și au formulat o plângere penală pe numele proprietarului construcției.

Cabana medicilor din dosarul Tesloianu, ridicată în aria protejată a Deltei Moldovei, va fi demolată. Este vorba despre o cabană construită departe de ochii lumii şi pentru care nu ar exista nicio autorizaţie. Garda de Mediu Iaşi a cerut de câteva luni ca respectiva clădire să fie dărâmată, dar până acum nu s-a întâmplat nimic.

Proprietara cabanei este Andreea Maria Ursaru, medic care face parte din echipa lui Dan Tesloianu. Până pe data de 10 martie, medicul care a ridicat respectiva construcţie în aria protejată, ar trebui să o dărâme. Dacă nu se va întâmpla acest lucru, pe lângă amenda de 7.500 de lei pe care deja a primit-o, va mai primi o amendă în valoare de 50.000 de lei şi un nou termen până la care construcţia trebuie să dispară şi la fel orice altă intervenţie s-a făcut în acel loc, care este arie protejată.

Cabana se află departe de ochii curioșilor FOTO Ziarul de Iași

Cabana se află la aproximativ trei kilometri de drumul judeţean Iaşi-Breazu-Belceşti-Suceava. Deși locul nu este încă finalizat, se poate observa că s-a lucrat la amenajarea peisagistică în stil japonez: alei delimitate cu roci albe, pământ negru a fost adus pentru vegetaţie, copăcei plantaţi în urmă cu câţiva ani în care au fost puse mici cuiburi din lemn.

La sfârşitul săptămânii trecute, când au venit procurorii la spitalul Sf. Spiridon din Iaşi a reieşit faptul că respectiva casă i-ar aparţine unui medic care lucrează cu doctorul Tesloianu atât pe secţia de cardiologie, cât şi la clinica privată, iar aceasta ar fi fost construită tot din banii luaţi de la pacienţi cărora li se montau dispozitive de pe cadavre.

Medicul Dan Tesloianu, de la Spitalul Sf. Spiridon din Iaşi , a fost arestat, sâmbătă, pentru 30 de zile , în dosarul stimulatoarelor cardiace extrase din cadavre şi montate la pacienţi. Decizia a fost luată de magistrații de la Tribunalul București.

Dan Tesloianu este acuzat de săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, în formă continuată (238 de acte materiale), complicitate la continuarea executării lucrărilor după dispunerea opririi acestora de către organele de control competente, potrivit legii, şi luare de mită.

De asemenea, acesta este acuzat și de complicitate la construirea ilegală a unei vile într-o arie naturală protejata.

Medicul a operaţionalizat o reţea formată din cadre medicale care i-au furnizat dispozitive cardiace implantabile, extrase inclusiv de la pacienţi decedaţi , fără respectarea prevederilor legale şi fără acordul, anterior decesului, al persoanelor în cauză sau al aparţinătorilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…