Casa natală a lui Hitler va fi redecorată pentru a nu mai atrage extremiştii

Casa natală a lui Hitler va fi redecorată pentru a nu mai atrage extremiştii

Casa natală a lui Adolf Hitler din Braunau va fi redecorată pentru a nu mai atrage extremişti, a anunţat marţi ministrul austriac de interne, Karl Nehammer, citat de dpa.

Aspectul imobilului, care reaminteşte de perioada nazistă, era un magnet pentru admiratorii dictatorului. Clădirea cu două etaje, care nu iese în evidenţă, este căutată de vizitatorii neonazişti încă din anii 1950.

Ministerul de Interne a cerut unei comisii de istorici şi politologi să rezolve problema; principala concluzie a fost că locul trebuie "neutralizat" în întregime, a declarat Hermann Feiner, un oficial de rang înalt din minister. În acest scop, biroul austriac de arhitectură Marte.Marte a decis să elimine subtil modificările din perioada nazistă, când faţada a căpătat un aspect de fortăreaţă şi au fost schimbate ferestrele şi acoperişul. Piatra memorială din faţă, care denunţă fascismul, va fi mutată, probabil la un muzeu, a adăugat Feiner.

 

Foto: (c) Leonhard Foeger / REUTERS

Nehammer a justificat demersul ministerului arătând că "poliţiştii sunt apărătorii drepturilor şi libertăţilor fundamentale".

Hitler a trăit în casa respectivă primele luni după naştere, în 1889. Ulterior, Partidul Naţional Socialist a cumpărat imobilul.

După al doilea război mondial, clădirea a revenit proprietarului iniţial şi a fost folosită ca şcoală şi atelier pentru persoane cu dizabilităţi. Statul austriac a confiscat-o în 2017, deoarece proprietara din acel moment refuza să încheie un acord privind utilizarea viitoare a clădirii. Renovarea ar urma să se încheie la începutul lui 2023. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Dobitocul ăsta prezintă știri la Antena 3! / Citiți și voi ce personaje adăpostește cloaca lui Voiculescu!

2 Vipera ţine cu dinţii de Reghecampf

3 Așa o fi?

4 Alcov bucureștean cu o bombă sexuală / Un milionar căsătorit a combinat-o pe fiica partenerului de afaceri

5 VIDEO De văzut!