Căsătoria specială dintre surorile gemene cu frați gemeni. Verii au ADN de frați: „Sunt verișori, dar din punct de vedere genetic, sunt frați”

Căsătoria specială dintre surorile gemene cu frați gemeni. Verii au ADN de frați: „Sunt verișori, dar din punct de vedere genetic, sunt frați”

Ziarul american The Washington Post a publicat, miercuri, 24 august, povestea familiei Salyers. Este vorba despre gemene care s-au căsătorit cu gemeni. Fiecare cuplu are câte un copil, aceștia fiind născuți la circa cinci luni distanță.

Briana și Brittany alături de soții lor Josh și Jeremy Salyers. Foto: Instagram/ salyerstwins.

Cuplurile s-au întâlnit pentru prima dată în anul 2017, la festivalul anual „Zilele Gemenilor”, eveniment organizat în Ohio, care se laudă cu faptul că are „cea mai mare adunare anuală de gemeni din lume”.

Mai mult decât atât, cele două cupluri, care în prezent locuiesc într-o casă pe care o împart în Bedford County, Virginia, s-au întors la festivalul dedicat gemenilor la începutul acestei luni, de data aceasta împreună cu cei doi copii, născuți la aproximativ cinci luni distanță.

Ne-am cunoscut la festival, ne-am căsătorit la festival și ne-am făcut o mulțime de prieteni acolo”, a declarat Briana Salyers, în vârstă de 35 de ani, care este cu cinci minute mai mare decât sora sa, Britany.

Fiul lui Brittany și Josh Salyers, Jett Salyers, s-a născut la sfârșitul anului 2020, iar fiul surorii sale Briana și Jeremy Salyers, Jax Salyers, s-a născut în primăvara următoare.

Băieții sunt veri, însă pentru că părinții lor sunt gemeni care s-au căsătorit cu gemeni , genetica lor este similară cu cea a fraților.

Fiecare dintre copii împarte cu mătușa lui la fel de multe gene ca și cu mama lui. Sunt verișori, dar din punct de vedere genetic, sunt frați”, a explicat dr. Alexandra Burt, profesor la Departamentul de Psihologie de la Michigan State University.

„Situația este destul de ciudată, dar pentru noi pare foarte normală”, a afirmat Briana Salyers.

Întâlnirea dintre cele două cupluri

Întâlnirea dintre cei patru s-a produs la o petrecere organizată în cadrul festivalului. „Când ne-am oprit să vorbim, a existat o legătură imediată”, a afirmat Jeremy Salyers, adăugând că este prima dată când el și geamănul său au fost la festival.

Eu am fost atras de Briana, iar Josh a fost atras de Brittany. Am făcut schimb de numere de telefon și am început să vorbim regulat atât pe rețelele sociale cât și la telefon”, a mai povestit Jeremy Salyers.

În acea perioadă, cei doi frați locuiau împreună în Tennessee. Veneau regulat în Virginia, la sute de kilometri depărtare, pentru a le vizita pe cele două surori, care locuiau, de asemenea, împreună. Curând, s-au îndrăgostit.

„Întotdeauna am știut că vrem să ne căsătorim cu gemene”, a declarat Jeremy Salyers. „Am decis că, în cazul în care nu găsim gemene cu care să ne căsătorim, atunci pur și simplu nu ne vom căsători”, a spus el. Aceeași situație a fost și în cazul surorilor. „Încă de când eram mici, visam să ne căsătorim cu frați gemeni”, a mărturisit Briana Salyers . „Numai gemenii pot înțelege relația specială care există între noi”, a mai afirmat Brittany Salyers.

Josh și Jeremy Salyers le-au cerut în căsătorie, la 2 februarie 2018, în același timp pe cele două surori. Data nu a fost întâmplătoare, consemna, în cifre, atât cererea lor dublă cât și căsătoria: 02.02.

Cuplurile s-au căsătorit în anul 2018 și s-au mutat în aceeași casă. „Facem totul împreună, așa că a locui împreună pare logic”, a afirmat Jeremy Salyers.

Cele două surori lucrează împreună, acestea activând în domeniul juridic. Totodată, și cei doi frați au aceeași ocupație: sunt administratorii unei proprietăți unde se organizează nunți.

Aceste două cupluri nu reprezintă un caz izolat. The New York Times a publicat un articol despre căsătoriile gemenilor cu gemeni încă din anul 1972.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”