Castelul Gaziantep, obiectiv din patrimoniul UNESCO, a devenit o ruină după cutremurul din Turcia VIDEO

Castelul Gaziantep, obiectiv din patrimoniul UNESCO, a devenit o ruină după cutremurul din Turcia VIDEO

Risc Seismic

Castelul Gaziantep, un sit din patrimoniul mondial UNESCO din Turcia, a fost grav avariat după ce un cutremur puternic și replici au zguduit luni dimineață sudul țării.

Castelul Gaziantep, obiectiv din patrimoniul UNESCO FOTO: Serder Erden

"Unele dintre bastioanele din părțile de est, sud și sud-est ale castelului istoric Gaziantep din districtul central Șahinbey au fost distruse de cutremur, iar resturile au fost împrăștiate pe șosea", a relatat agenția turcă de știri de stat Anadolu, scrie edition.cnn.com.

"Balustradele de fier din jurul castelului au fost împrăștiate pe trotuarele din jur. Zidul de sprijin de lângă castel s-a prăbușit, de asemenea,. În unele bastioane, au fost observate fisuri mari".

Cupola și zidul estic al moscheii istorice Șirvani, care se află lângă castel și despre care se spune că a fost construită în secolul al XVII-lea, s-au prăbușit, de asemenea, parțial, a adăugat agenția.

Potrivit săpăturilor arheologice, castelul a fost construit pentru prima dată ca turn de veghe în perioada romană, în secolele II-IV d.Hr. și s-a extins în timp.

A căpătat forma sa actuală în perioada 527-565 d.Hr. în timpul împăratului bizantin Iustinian I, potrivit Muzeelor Turce, site-ul oficial al muzeelor și siturilor arheologice din țară.

Un cutremur cu magnitudinea de 7,8 a lovit provinciile turce Osmaniye (sud) şi Sanliurfa (sud-est). Sunt peste 500 de morți și mii de răniți în Turcia și Siria.

Sursa: adevarul.ro

Risc Seismic


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”