Castelul Windsor, renovat de Regele Charles. Cum își pune amprenta pe cel mai vechi și mai mare castel locuit din lume

Castelul Windsor, renovat de Regele Charles. Cum își pune amprenta pe cel mai vechi și mai mare castel locuit din lume

Regele Charles își pune „amprenta unică" asupra castelului Windsor, prin renovarea camerelor, instalarea de puncte de încărcare a mașinilor electrice și plantarea de copaci, scrie Daily Mail Online .

Castelul Windsor. FOTO Shutterstock

Nu a vrut niciodată să locuiască la Windsor, din cauza zgomotului provocat de avioanele care decolează și aterizează pe aeroportul Heathrow, dar în ultima perioadă pare să se fi răzgândit, notează sursa citată, care spune că Regele Charles a început să petreacă din ce în ce mai mult timp aici și este ocupat să pună amprenta pe domeniul mamei sale, Regina Elisabeta.

Apartamentele private ale fostei suverane sunt aranjate de muncitori. O parte din bunurile acesteia și multe obiecte de artă ale noului monarh au fost aduse aici.

În mai multe zone de pe domeniul Windsor au fost instalate noi puncte de încărcare a mașinilor electrice și mii de noi puieți au fost plantați în preajma castelului.

Casă a regilor englezi timp de aproape un mileniu, Windsor este cel mai vechi și cel mai mare castel locuit din lume.

Este locul în care Regina Elisabeta și-a petrecut majoritatea weekendurilor, în apartamentele sale private din Upper Ward, rareori văzute de public.

Fosta regină și soțul ei (răposatul prinț Philip) s-au mutat aici în timpul pandemiei de Covid.

Castelul, iubit și de alți membri ai familirei regale, nu s-a numărat însă printre preferințele lui Charles, care a optat pentru liniștea de la Highgrove.

Surse au declarat pentru Daily Mail că regele este din ce în ce mai prezent la Windsor începând din septembrie anul trecut.

Regele Charles a preluat administrarea Marelui Parc Windsor în noiembrie 2022, după ce răposatul său tată l-a deținut și administrat timp zeci de ani.

Fermă organică și energie regenerabilă

Ferma de la Windsor a devenit organică, ca urmare a încurajărilor în această direcție făcute de de rege, care a și implementat un program masiv de plantare de arbori și arbuști.

În plus, domeniul dispune deja de energie regenerabilă sub forma încălzirii pe biomasă, mai arată sursa citată.

Amintim că, în 2022, un bărbat în vârstă de 20 de ani (Jaswant Singh Chail) a fost acuzat în temeiul Legii britanice privind trădarea, că a pătruns pe domeniul Castelului Windsor purtând glugă şi mască, conform instanţei de judecată.

Anul trecut, o investigaţie privind o „breşă extraordinară de securitate” a fost desfăşurată aici, după ce un intrus s-a dat drept preot şi a petrecut noaptea mâncând şi bând cu soldaţii într-o cazarmă din apropierea Castelului Windsor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Da, este dr. Andrei Nae, lector la catedra de limba engleză, membru în comisia de admitere a Universității București

2 Un caz „special”...

3 Cel mai negru scenariu pentru România...

4 Dezvăluirea lui Băsescu despre proprietarul Bazei Mihail Kogălniceanu...

5 VIDEO Acest monstru este dovada vie a faptului că lumea n-a fost și nici nu va fi bună vreodată...