Câștigătorul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice va fi premiat cu 70.000 de euro, anunță Alin Petrache

Câștigătorul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice va fi premiat cu 70.000 de euro, anunță Alin Petrache

Câștigătorul unei medalii de aur la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro va fi premiat cu 70.000 de euro de către Comitetul Olimpic și Sportiv Român, a anunțat luni președintele COSR, Alin Petrache.

"Pot să anunț că avem pregătiți banii de premiere pentru sportivii români pentru Rio. Asta pentru a avea liniște și a munci pentru aceste medalii pe care le dorim toți. Sumele nu se vor dubla de Guvernul României. Premierea este din partea COSR și este în apelativul președintelui de a dubla aceste sume. Ele se știu, aurul este 35.000 de euro, dublat este 70.000 de euro. Sunt niște sume cu care statul român și COSR se pot mândri pentru că sunt printre cele mai mari premieri pe care o țară europeană le poate da. Iar renta viageră care revine sportivului după retragere trebuie punctată de fiecare dată. Pentru că după o viață grea de sportiv sunt și lucruri plăcute care i se pot întâmpla", a explicat Petrache.

Președintele a menționat că federațiile estimează câștigarea unui număr între 6 și 9 medalii la Jocurile Olimpice. "Din punctul de vedere al federațiilor, discuția a fost undeva la 6-8 sau 9 medalii la JO 2016. Cu siguranță dacă vom veni cu medalii mai multe nu vom supăra pe nimeni. Acum doi ani discutam de 40-50-60 de sportivi calificați, iată că acum am ajuns în jurul a 100. Iar asta se datorează doar proiectelor și programelor pe care COSR le-a pus în practică", a spus oficialul.

COSR va anunța miercuri numele sportivului care va fi portdrapelul României la JO 2016. "Sper ca miercuri după-amiază să anunțăm portdrapelul României la Jocurile Olimpice", a adăugat Petrache.

A 31-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară se va desfășura în perioada 5-21 august la Rio de Janeiro (Brazilia).

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Apar bănișorii și la Drulă? De unde sunt, tati, milioanele?

3 Ea este „Kim Kardashian de Vietnam”, Consul Onorific al României / Stă într-un palat cu 25 de etaje, placat cu a…

4 ULTIMA ORĂ Invazia Rusiei în Ucraina este iminentă

5 Așa o fi?