Cât câștigă un angajat BMW în Germania, în funcție de poziția ocupată în firmă. Cine e plătit regește

Cât câștigă un angajat BMW în Germania, în funcție de poziția ocupată în firmă. Cine e plătit regește

Deși industria auto germană se găsește într-o criză, producătorul de autovehicule BMW este recunoscut pentru salariile generoase pe care le plătește angajaților. BMW este acum unul dintre cei mai căutați producători de autovehicule din lume.

Angajații BMW, plătiți regește FOTO Adevărul

Să fii angajat într-o astfel de companie reprezintă, probabil, visul multor oameni, pentru că BMW este recunoscut ca oferind salarii atractive, scrie ziarulromanesc.at

De exemplu, tehnicienii în mecatronică de vehicule, primesc un salariu mediu brut anual de 36.400 euro, iar muncitorii calificați din producție pot încasa aproximativ 42.100 euro. Dezvoltatorii de software și inginerii câștigă sume tentante: între 77.200 euro și 88.900 euro brut pe an. Ca lider de echipă, salariul anual brut este în jur de 114.500 de euro, în timp ce stagiarii sunt plătiți cu 17.300 de euro brut.

Cei mai avantajați sunt însă managerii. Aceștia ajung să încaseze câteva milioane în fiecare an. Conform rapoartelor, producătorul de mașini bavareze plătește un salariu mediu brut între 2.399 euro și 5.819 euro, lucru care îl situează peste media industriei.

Primesc și bonus de performanță

Salariații sunt chiar răsfățați. Ei primesc în mod regulat și un bonus de performanță. Contractul colectiv IG Metall prevede, de asemenea, plata de concediu de 69% dintr-un salariu lunar. Astfel, salariații pot conta pe aproximativ 13,7 salarii lunare pe an. Acestea sunt completate cu un bonus de împărțire a profitului. În funcție de nivelul tarifului, această împărțire a profitului s-a ridicat, de exemplu, între 9.175 și 15.700 de euro în 2019.

Sărbătorile sunt un alt prilej pentru ca angajații BMW să primească bonificații. De exemplu, la sfârșitul anului trecut, salariații au primit tradiționalul bonus de Crăciun. La scurt timp, alți bani le-au intrat în conturi. A fost plătit un beneficiu special: 1.500 de euro fără taxe drept bonus de compensare a inflației. În aceste condiții, angajații nu prea au de ce să se plângă.

Starea de spirit din companie este echilibrată între tradițional și modern, iar condițiile de muncă sunt, de asemenea, descrise de oameni ca fiind plăcute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…