Cât cheltuie Ucraina pentru o zi de război cu Rusia? Suma, dezvăluită de Oleksii Reznikov

Cât cheltuie Ucraina pentru o zi de război cu Rusia? Suma, dezvăluită de Oleksii Reznikov

Războiul costă Ucraina 100 de milioane de dolari zilnic, iar majoritatea acestei sume este cheltuită din bugetul de stat, nu din donații, afirmă Oleksii Reznikov, care tocmai și-a dat demisia din postul de ministru al Apărării.

FOTO Profimedia

Ministrul a fost întrebat de ce sunt atât de puține drone în zona de luptă și de ce sunt cumpărate din fonduri pe care cetățenii le donează voluntarilor mai degrabă decât din bani publici.

„Pot să vă spun că livrările de la voluntari, din 24 februarie 2022 și până în prezent, reprezintă trei la sută din tot ceea ce a mers în război. O zi de război ne costă 100 de milioane de dolari. Acum, aruncați o privire asupra bugetelor tuturor fondurilor mari ale voluntari și vedeți cât colectează”, a declarat ministrul demisionar.

„De fapt, cetăţenii Ucrainei o fac - cei care muncesc, pentru că ei plătesc taxe şi aceste taxe merg la buget, iar din acest buget se duc şi la armată. Armata este astăzi cel mai mare consumator de fonduri. Dar fonduri sunt necesare și pentru întreținerea țării în ansamblu: pentru infrastructură, pentru reconstrucție, pentru sprijinirea celor vulnerabili social. De aceea, trebuie să muncim și să plătim impozite. Afacerile trebuie să fie active și noi să sprijinim antreprenorii”, a insistat el.

Reznikov a refuzat să discute despre contractele cu privire la dotarea armatei ucrainene cu drone, dar a precizat că, „oficial, sunt permise doar 30 de drone (de producție locală, n. red.) de diferite tipuri: recunoaștere, atac, kamikaze”, pe lângă zece tipuri de drone FPV.

Oleksii Reznikov și-a anunțat luni demisia din postul de ministru al Apărării, urmând să fie înlocuit cel mai probabil cu Rustem Umerov, un membru de vază al minorității tătare din Ucraina care a fost implicat în diverse negocieri sensibile cu Rusia.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB