Cât costă 1 kilogram de corcodușe în piețele din țară. Românii, revoltați de prețul afișat la raft

Cât costă 1 kilogram de corcodușe în piețele din țară. Românii, revoltați de prețul afișat la raft

O imagine cu lăzi de corcodușe la suprapreț a devenit virală pe internet și a stârnit o dezbatere amplă - de la prețul afișat, la confuzia „ce sunt de fapt corcodușele: zarzăre sau caise”.

O imagine cu lăzi de corcoduşe a devenit virală pe internet după ce preţul afişat în fotografie este de 49 de lei kilogramul. Fructele ar fi aduse din Turcia, potrivit Observator News.

Poza a stârnit imediat zeci de reacţii şi comentarii.

„Au uitat să pună virgula în preţ între 4 şi 9?” se întreabă un internaut. „Sunt gratis la noi pe stradă”, scrie un altul.

Potrivit sursei citate, în cea mai mare piaţă din România, o caserolă de corcoduşe care are în jur de 200 de grame costă 5 lei. Asta înseamnă că un kilogram ajunge să coste 20 de lei, cât unul de căpşuni sau cât o caserolă de zarzăre.

De aici a apărut o altă dispută, ce sunt de fapt corcoduşele: zarzăre sau caise? În funcţie de zona geografică fiecare crede altceva.

„Apar confuzii mai ales în zona Munteniei, în zona de sud. Sunt oameni care spun corcoduşului zarzăr, corcoduşul este o altă specie.mDiferenţa este destul de mare, pentru că la corcoduşe fructele sunt mai mici, sunt lipsite de pufozitate, în schimb caisele sunt mult mai mari”, a declarat Cosmin Mihai, de la Facultatea de Hoticultură din București, pentru Observator News.

„Termenul de zarzăr este atribuit în general ca denumire populară, uneori ca regionalism pentru caisele obţinute din sămânţă, sau aşa numiţii caişi sălbatici şi în general fructele sunt mai micuţe, nu au pulpă foarte mare. Este vorba despre aceeaşi specie”, a mai adăugat acesta.

Indiferent de cum sunt numite, un lucru e cert: corcoduşele şi-au făcut loc în bucătăria românească în preparate pentru toate gusturile.

De asemenea, nutriţioniştii spun că fructele copilăriei, corcoduşele, sunt o sursă bună de vitamina C şi vitamina B.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...