Cât costă o cupă de înghețată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii descoperă aromele exotice

Cât costă o cupă de înghețată cu lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Românii descoperă aromele exotice

Românii sunt încântați de cele mai exotice arome de înghețată: lemn dulce, trandafir picant, prosecco sau gin. Deși costă mai mult decât clasicele gusturi, spun că experienţa merită toţi banii potrivit Observatornews.ro .

Înghețată. FOTO Shutterstock

Gusturile noi sunt o provocare, iar gelatierii încearcă să-și diversifice reţetele de la an la an, combinând aromele de fructe cu mentă, busuioc, rozmarin, lavandă, gin, vin și proseccouri deosebite.

Clienții seduși de aromele exotice sunt din ce în ce mai mulți.

„Lemnul dulce e un gust pe care nu-l regăseşti în alte alimente şi faptul că e unic, e o combinaţie de caramel cu ciocolată, cu vanilie, are condimente. Îmi place lavanda...”, mărturisește o iubitoare de înghețaartizanală.

Cum alcoolul este foarte des folosit (deși în cantități mici) în aceste noi sortimente, ele nu sunt pentru copii.

Cocktail în cupele de înghețată

Adulții se pot răsfăța însă cu cele mai interesante combinaţii de cocktail în cupele de înghețată: Mohito sau Cuba Libre, căpşună cu Prosecco etc.

Prețul este mai mare decât al aromelor clasice: 10-12 lei o cupă, potrivit Observator News. Statistic însă, sortimentele preferate de români rămân în continuare vanilia şi ciocolata.

Amintim că studenţii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi au creat îngheţata de afine cu capsule de ulei esenţial de trandafir . Capsulele de ulei cu trandafir au proprietăţi de calmare, liniştire, inclusiv ajută la calmarea tusei.

O îngheţată cu susan negru, realizată de ucraineanul Heorhii Karainaki, student în anul III la „Controlul şi Expertiza Produselor Alimentare” în Galaţi, a câştigat medalia de aur la categoria desert, în cadrul unui concurs organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?