Cât de des ar trebui schimbat, de fapt, prosopul de baie

Cât de des ar trebui schimbat, de fapt, prosopul de baie

După fiecare duș, oamenii au obiceiul de a arunca prosopul de baie pe un cârlig pentru a se usca. Va atârna acolo până la următoarea utilizare, cu excepția cazului în care este timpul să fie spălat. Totuși, cât de frecvent ar trebui, de fapt, înlocuit prosopul de baie?

Când ar trebui schimbat prosopul de baie? FOTO Shutterstock

Există un număr specific de zile la care trebuie să fim atenți, înainte ca prosopul să devină un mediu propice pentru bacterii, notează realsimple.com.

În plus, utilizarea unui prosop de baie curat nu este benefic doar pentru igiena personală , ci și pentru sănătatea generală. Iată ce spun experții despre cât de des ar trebui schimbat prosopul de baie.

Potrivit doctorului dermatolog Annie Chiu, fondatoarea The Derm Institute, există o recomandare clară în ceea ce privește momentul schimbării.

În general, ar trebui să vă schimbați prosopul la fiecare trei până la patru utilizări”, explică ea. „Aceasta lucru ajută la prevenirea acumulării de bacterii și mirosuri.”

Există mai multe motive pentru care această regulă ar trebui respectată, subliniază Chiu. Bacteriile, celulele moarte ale pielii și excesul de uleiuri de pe piele se pot acumula pe prosoapele umede. Astfel, utilizarea unui prospop murdar înseamnă expunerea la riscul de a dezvolta infecții ale pielii sau de a agrava afecțiunile cutanate existente, cum ar fi acneea.

Factori care determină momentul în care prosopul ar trebui schimbat

Cu toate acestea, mai mulți factori pot influența perioada de folosiere a unui prosop

Mirosul

Dacă un prosop pare murdar sau începe să miroase înainte de trei utilizări, ar trebui să-l schimbați mai devreme, explică Chiu.

Frecvența dușului

Dacă faceți duș în fiecare zi, ați putea folosi prosopul de mai multe ori înainte de a-l schimba.

Transpirația

Dacă faci exerciții fizice sau transpiri mult , ar trebui să-ți schimbi prosopul mai des”, adaugă ea. „Același lucru este valabil și pentru cei care trăiesc în zone cu multă umezeală, deoarece durează mai mult până când prosoapele se usucă, crescând astfel riscul de dezvoltare a bacteriilor și mirosurilor.”

Materialul prosopului

Materialul prosopului poate juca, de asemenea, un rol. Prosoapele cu țesătură waffle, de exemplu, se usucă mai repede decât cele obișnuite din bumbac.

Datorită țesăturii waffle a prosoapelor noastre, am constatat că acestea se usucă în general mai repede decât un prosop tradițional din bumbac”, explică Jason Gutierrez, cofondator al companiei de textile Geometry. „Din experiența noastră, un prosop care se usucă mai repede este potrivit pentru mai multe utilizări între spălări.”

Gutierrez estimează că trebuie să schimbați un prosop cu țesătură de waffle la fiecare șapte până la 10 zile, ținând cont și de frecvența utilizării, modul în care este depozitat între utilizări, umiditatea și temperatura zonei în care este atârnat.

Factorii de mediu

Factorii precum expunerea la părul animalelor de companie, fumul sau poluanții din exterior pot afecta, de asemenea, curățarea prosoapelor și pot necesita schimbări mai frecvente”, spun reprezentații unei companii producătoare de lenjerie de pat.

Când ar trebui să înlocuite prosoapele?

După ce ați schimbat și spălat prosoapele timp de câțiva ani, acestea pot începe să-și piardă moliciunea, puful și absorbția.

Dacă prosoapele tale nu mai absorb apa în mod eficient și par mai puțin moi și mai rigide decât înainte, ar putea fi timpul să le înlocuiți”, spun experții. „În timp, prosoapele își pot pierde capacitatea de absorbție din cauza uzurii sau a acumulării de reziduuri de detergent.”

În mod similar, expunerea prosoapelor la clor și la soare poate influența durabilitatea lor, la fel ca modul în care sunt spălate și frecvența utilizării.

În loc să ajungă la coșul de gunoi, prosoapele uzate pot fi donate la adăposturi pentru animale sau transformate în cârpe de curățat.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Va fi asfaltat cel mai vechi drum din țară, o variantă mai scurtă cu 30 de km la Valea Oltului!

2 Florin Călinescu, dividende de peste un milion de lei...

3 Foarte interesante amănunte...

4 VIDEO Ultimele imagini cu Putin, la slujba de Paște...

5 O femeie indiană și-a reclamat soțul pentru ce a forțat-o la „relații sexuale împotriva naturii cu orice bărbat, femeie sau animal”