Cât de eficiente sunt sistemele HIMARS: momentul în care distrug obuziere rusești

Cât de eficiente sunt sistemele HIMARS: momentul în care distrug obuziere rusești

O înregistrare video, care a fost distribuită pe rețelele sociale, arată distrugerea unei poziții rusești alcătuită din obuziere autopropulsate, dar și imagini cu ce a mai rămas din acestea în urma atacului cu sisteme HIMARS.

Ucrainenii au distrus cel puțin cinci obuziere. Foto: Captură video Twitter

Astfel, în imagini se observă distrugerea a cel puțin cinci obuziere autopropulsate 2S19 Mstas-S în satul ucrainean Novoliubivka, situat în regiunea Lugansk. După cum se poate observa din clipul video realizat de ucraineni, unele dintre vehiculele de luptă au rezistat atacului, în vreme ce unele dintre ele au fost distruse.

Liderul administrației militare regionale din Lugansk, Serhii Haidai , a anunțat că soldații ruși au aruncat în aer, duminică, podul Krasna, situat în regiunea Lugansk, din pricina temerilor că trupele ucrainene sunt aproape de poziția lor.

Imaginile realizate în cursul lunii octombrie din satelit de o companie independentă au arătat că forțele ruse din Lugansk au început construirea unor „ dinți de dragon ”, fortificații utilizate în cel de-al Doilea Război Mondial.

Lugansk-ul este singura regiune ucraineană în care trupele ucrainene nu au lansat o contraofensivă în contextul în care atacul din Harkov a dus la prăbușirea frontului rusesc în luna septembrie.

O anchetă publicată, miercuri, 19 octombrie, de ziariștii de la Meduza arată că mercenarii grupului Wagner se ocupă de construirea „dinților de dragon” din Lugansk.

Cu toate că președintele rus Vladimir Putin a susținut că nu ar avea vreo legătură cu compania militară privată Wagner, mercenarii acesteia joacă un rol important în războiul din Ucraina, după ce forțele invadatoare ruse au înregistrat pierderi semnificative.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”