Cât de grele au fost subiectele la Matematică la Bac 2023: „Nu este un Bac dificil, este unul muncitoresc”

Cât de grele au fost subiectele la Matematică la Bac 2023: „Nu este un Bac dificil, este unul muncitoresc”

Denisa Tănăsescu, profesoară de Matematică la Colegiul Național ”I.L.Caragiale” din București, a comentat pentru ”Adevărul” dificultatea subiectelor date astăzi la proba de Matematică a Bacalaureatului .

Foto: Alina Mitran

„Sunt subiecte accesibile, care respectă programa. Sunt similare cu cele date în anii anteriori și cu cele aflate în testele de exersare publicate de minister. Nu este un Bac dificil. Este doar muncitoresc, prin care se dorește evaluarea cunoștințelor dobândite de absolvenții de liceu. Ca orice problemă de matematică , necesită atenție sporită, meticulozitate în redactare, parcurgerea tuturor pașilor din algoritmul de rezolvare. Doar superficialitatea abordării exercițiilor îi poate duce la greșeli pe cei care susțin proba de Matematică”, a explicat Denisa Tănăsescu.

Potrivit acesteia, ne putem aștepta la note mari, anul acesta. „Ca întotdeauna subpunctele c) de la subiectele II și III sunt mai complicate, dar, până la urmă, orice problemă poate face diferența. Se pot strecura greșeli din neatenție și o problemă ”ușoară” poate deveni ceva complicat. Întotdeauna, este catalogat ca fiind facil ceea ce stăpânești bine, ca parte din materie”, conchide profesoara.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?