Cât de jos am ajuns! România, la coada Europei. Suntem printre țările minuscule care nu mai au echipe în cupele continentale

Cât de jos am ajuns! România, la coada Europei. Suntem printre țările minuscule care nu mai au echipe în cupele continentale

România nu mai are nicio reprezentantă în cupele europene, după ce, rând pe rând, CFR Cluj, FCSB, Farul și Sepsi au fost eliminate, chiar dacă au jucat în compania unor echipe care nu fac parte din elita fotbalului. Practic, părăsim competițiile continentale înainte ca acestea să înceapă propriu-zis.

Jucătorii Farului, cu capetele plecate după rușinea de la Helsinki. Foto Facebook

Dintre toate formațiile noastre care au luat startul în preliminarii, Sepsi a avut cel mai bun parcurs. S-a încheiat și acesta, covăsnenii având doar satisfacția că nu s-au făcut de râs și au căzut de pe un cal frumos. 2-2 acasă cu Bodo/ Glimt și 2-3 în Norvegia, după prelungiri, a însemnat eliminarea echipei lui Liviu Ciobotariu în faza play-off-ului Conference League.

În cazul Farului, lucrurile au stat mai prost , echipa lui Gică Hagi bifând două premiere rușinoase pentru fotbalul românesc: eliminare în fața unei echipe moldovene (Sheriff Tiraspol, în turul I preliminar al Ligii Campionilor) și a uneia finlandeze (cu HJK Helsinki, în play-off-ul Conference League). Despre CFR și FCSB nici nu are rost să mai vorbim, acestea părăsind Europa în fazele incipiente ale competiției nr.3: ardelenii în turul II preliminar, roș-albaștrii în ce de-al treilea.

Sepsi, evoluție bună la Bodo, încheiată cu o eliminare. Foto Facebook

Sepsi, evoluție bună la Bodo, încheiată cu o eliminare. Foto Facebook

România s-a alăturat astfel unor țări minuscule în fotbalul european. Am ajuns atât de jos, încât suntem în aceeași mocirlă în care se zbat următoarele state, fără reprezentante în cele 3 competiții continentale: Estonia, Gibraltar, San Marino, Liechtenstein, Țara Galilor, Lituania, Irlanda de Nord, Georgia, Muntenegru, Malta, Macedonia de Nord, Irlanda, Letonia, Andorra, Belarus, Albania și Luxemburg.

Conference League, play-off

HJK Helsinki - Farul 2-0. În tur 1-2

Bodo/Glimt - Sepsi 3-2 după prelungiri. În tur 2-2

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB

5 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?