Cât de sănătos este de fapt să mănânci fulgi de ovăz

Cât de sănătos este de fapt să mănânci fulgi de ovăz

Fulgii de ovăz sunt considerați pe scară largă ca fiind o alegere sănătoasă pentru micul dejun. Ca și în cazul multor alimente, „sănătos” înseamnă lucruri diferite pentru oameni diferiți.

Fulgii de ovăz sunt o cereală integrală cu mai mulți nutrienți, având beneficii pentru sănătate.

Există mai multe tipuri diferite de ovăz, iar totul depinde de modul în care sunt procesate boabele.

„De obicei, dorim să folosim forma cea mai puțin procesată de cereale, care ar fi steel-cut, old fashioned și instant, în această ordine”, a spus Nicole Sohayegh, dietetician nutriționist înregistrat la New York City Nutrition, pentru delish.com.

În timp ce ea a spus că toate tipurile de ovăz au o compoziție nutritivă similară, unele tipuri de ovăz au aditivi pentru a se găti mai repede. Terciul de ovăz, dens și masticabil, durează mai mult timp pentru a fi digerat decât fulgii de ovăz clasici, ceea ce înseamnă că veți rămâne sătul mai mult timp.

Beneficiile pentru sănătate ale fulgilor de ovăz

Fulgii de ovăz sunt o cereală integrală cu mai mulți nutrienți, fibre beta-glucan și amidon rezistent, fiecare dintre acestea având propriile beneficii pentru sănătate.

„În ceea ce privește micronutrienții, fulgii de ovăz sunt bogați în fier non-heme, ceea ce îi face o alegere utilă pentru vegani și vegetarieni, precum și în alți nutrienți esențiali, cum ar fi magneziul, calciul și manganul”, a declarat Sohayegh.

Veți găsi, de asemenea, fibre de beta-glucan, despre care Sohayegh a spus că pot ajuta la menținerea unui nivel sănătos al colesterolului și, prin urmare, la sănătatea inimii. Fibrele pot preveni, de asemenea, creșterile bruște ale glicemiei și insulinei, potrivit Harvard T.H. Chan School of Public Health.

Fulgii de ovăz pot avea, de asemenea, beneficii pentru sănătatea intestinală.

„Amidonul rezistent este un tip de prebiotic, care hrănește microbiomul din intestinul nostru gros, ceea ce duce la o floră intestinală bine echilibrată”, a spus Sohayegh.

Problemele de sănătate provocate de fulgii de ovăz

În ciuda numeroaselor beneficii pentru sănătate ale fulgilor de ovăz, Sohayegh spune că „s-a constatat că o dietă care este în exces de carbohidrați afectează în mod negativ glicemia și trigliceridele, precum și sănătatea ficatului”. Dar Harvard notează că, deși fulgii de ovăz sunt bogați în carbohidrați, ovăzul care este minim procesat poate fi adăugat la o dietă pentru diabetici.

Pentru cei care sunt diabetici, Sohayegh recomandă să mănânce fulgi de ovăz cu ouă sau iaurt grecesc pentru a crește nivelul de proteine și pentru a încetini atât digestia, cât și creșterile de zahăr din sânge.

Cum să încorporezi fulgii de ovăz în dieta ta

În afară de orice preocupări medicale sau alergii specifice care v-ar putea face să vă limitați consumul de fulgi de ovăz, faptul că acesta este considerat sănătos este destul de individual și depinde de preparare. De exemplu, un pachet de fulgi de ovăz instant are aproximativ12 grame de zahăr adăugat. Între timp, prepararea propriilor fulgi de ovăz vă permite să controlați tot zahărul.

Sohayegh recomandă terciul de ovăz ținut peste noapte.

„Gătitul și răcirea ovăzului au un nivel ridicat de amidon rezistent, ceea ce îl face o alegere de mic dejun prietenoasă cu intestinele”, adaugă ea. „Acoperiți-l cu semințe precum chia sau dovleac, precum și cu fructe de pădure pentru a stimula antioxidanții, și veți avea o masă minunată și echilibrată din punct de vedere nutritiv pentru a începe ziua”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat