Cât mai avem de îndurat vremea rea. Unde lovesc ploi abundente și de când cresc temperaturile

Cât mai avem de îndurat vremea rea. Unde lovesc ploi abundente și de când cresc temperaturile

Până la sfârșitul săptămânii avem de îndurat vremea capricioasă de primăvară. Ploi, vânt, dar și perioade cu soare. La munte, la altitudini mari, sunt prognozate lapoviță și ninsori. Marți, 18 aprilie, temperaturile scad, astfel că maximele vor ajunge în jurul normelor perioadei.

Nu scăpăm de ploi toată săptămâna FOTO Shutterstock

"Dacă astăzi( n.r: luni) vom consemna, în mod deosebit, cantități de apă de 15-20 l/mp, la nivel local 30-40 l/mp, în special în Banat, în Oltenia, în Muntenia, precum și în zona de munte, mâine(n.r: marți) cu precădere aria precipitațiilor va fi de interes în mod deosebit în partea de sud-est a țării, mai ales Muntenia și Dobrogea. Mai mult decât atât, cantitățile de apă vor putea acumula 15-25 l/mp. Până la sfârșitul acestei săptămâni, temporar va mai ploua, în general moderat cantitativ, și vorbim de ploi în majoritatea regiunilor(...) Joi vom avea parte de o ușoară încălzire, cu maxime de 12 până la 20 de grade Celsius", a spus Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Maxime de 19 grade Celsius

Marți, 18 aprilie, vremea se va menține în general instabilă, iar valorile termice se vor situa în jurul celor specifice datei. Cerul va fi mai mult noros. Vor fi averse în cea mai mare parte a țării, pe alocuri însemnate cantitativ, cu o probabilitate mai mare în jumătatea sudică. Local vor fi descărcări electrice. La munte, la altitudini de peste 1700 m, trecător vor fi și precipitații sub formă de lapoviță și ninsoare. Vântul va sufla slab și moderat, local cu unele intensificări la munte și în sudul teritoriului. Conform meteorollgilor, temperaturile maxime se vor încadra între 12 și 19 grade Celsius, iar cele minime între 4 și 9 grade Celsius. Izolat se va forma ceață.

Și în București, vremea va fi instabilă. Cerul va avea înnorări și vor fi perioade cu averse și descărcări electrice. Vântul va sufla moderat, trecător, ziua, cu intensificări de până la 40-45 km/h. Temperatura maximă va fi de 16 grade Celsius, iar cea minimă se va situa în jurul valorii de 8 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia