Cât mai ține căldura din pragul iernii. Meteorologii anunță în ce zone scad temperaturile și cade burniță

Cât mai ține căldura din pragul iernii. Meteorologii anunță în ce zone scad temperaturile și cade burniță

Vremea caldă ne răsfață și în următoarele zile. Temperaturile anormale, mai ridicate cu 10 grade Celsius decât în mod obișnuit, se vor înregistra în majoritatea regiunilor. De marți, în nord se face frig.

Vreme anormal de caldă pentru data din calendar FOTO Shutterstock

Luni, 31 octombrie, conform Administrației Naționale de Meteorologie (ANM ), vremea se va menține mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie, îndeosebi în regiunile sudice.

În jumătatea de nord a țării, temporar, mai ales în prima parte a zilei și noaptea, vor fi nori joși sau ceață și izolat burniță. În restul teritoriului cerul va fi variabil, iar condiții de ceață vor fi pe suprafețe restrânse. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări pe crestele montane, iar ziua și în regiunile estice și sud-estice. Temperaturile maxime se vor încadra între 14 grade Celsius în zonele cu nori sau ceață persistente și 26 grade Celsius în extremitatea de sud-vest a teritoriului, iar cele minime se vor situa între 1 și 14 grade Celsius, cu cele mai ridicate valori în Dealurile de Vest.

La București, conform meteorologilor, vremea se va menține frumoasă și mult mai caldă decât în mod obișnuit la sfârșitul lunii octombrie. Cerul va fi variabil, iar spre sfârșitul intervalului vor fi condiții de ceață. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă va fi de 23 grade Celsius, iar cea minimă se va situa între 7 și 9 grade Celsius.

Maxime de 15 grade Celsius în nordul țării

Marți, 1 noiembrie, valorile termice vor fi în scădere ușoară comparativ cu cele din intervalul anterior, dar vremea se va menține mai caldă decât în mod obișnuit, în special în regiunile sudice și sud-estice. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse între 15 și 25 grade Celsius, iar cele minime vor avea valori cuprinse între 2 și 13 grade Celsius. Cerul va fi variabil, local cu nori joși, stratiformi sau ceață și izolat ploaie slabă și burniță, în prima parte a zilei, în jumătatea de nord a țării. Condiții de ceață vor fi și în jumătatea sudică a teritoriului, însă pe suprafețe mai mici, dimineața și noaptea, anunță ANM. Vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în zona montană înaltă.

În Capitală, vremea va fi în continuare frumoasă și deosebit de caldă pentru începutul lunii noiembrie.Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 21 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 6 și 9 grade Celsius.

Ploi slabe la munte

Miercuri, 2 noiembrie, tot de o zi caldă avem parte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse în general între 14 și 25 grade Celsius, iar cele minime se vor situa între 3 și 13 grade Celsius. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare în jumătatea de nord a țării și la munte, unde pe arii relativ restrânse va ploua slab. Vântul va sufla slab până la moderat, cu ușoare intensificări pe crestele montane și izolat în Oltenia. Pe alocuri, în special în sud și în centru, mai ales dimineața și noaptea, va fi ceață.

În București, miercuri, cerul va fi variabil, mai mult senin în prima parte a zilei, dar avea și înnorări temporare noaptea, însă condițiile de ploaie vor fi reduse. Vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 grade Celsius, iar cea minimă va fi cuprinsă între 7 și 10 grade Celsius.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”