Cât o mai răbdăm pe impostoare? Proasta a muit și imnul național! Cât mai răbdăm să fim jigniți de niște infractori?

Cât o mai răbdăm pe impostoare? Proasta a muit și imnul național! Cât mai răbdăm să fim jigniți de niște infractori?

Exasperarea s-a condensat într-un cuvânt vulgar, din patru litere. Comportamentul obscen al puterii, indecența ei de zi cu zi, primesc o replică scurtă și ușor de înțeles. Nu se mai obosește nimeni să filozofeze, să explice, să argumenteze. Dacă lor, liderilor PSD, nu le este rușine de halul în care conduc și se poartă în lume, nici publicul nu se mai simte dator să li se adreseze cuviincios. Înjurătura groasă, fără perdea, a ajuns un fel de imn național. A nu se înțelege că justific, aprob sau încurajez acest tip de reacție publică. Sunt cuvinte de nereprodus, oribile, inacceptabile într-un stat civilizat, scrie jurnalistul Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

Dar nici nu le mai poți pretinde unor oameni umiliți în fiecare zi de conducătorii lor, care le cer să accepte hoția ridicată la rang de lege și incompetența crasă pe post de virtute, să-și măsoare vorbele și să reacționeze rațional. Agresiunea continuă a bunului simț elementar exercitată de impostura premierului Dăncilă, de pildă, sau de obrăznicia dublului condamnat penal, Dragnea, irită sistemul nervos al unei națiuni întregi.

De ziua Imnului Național premierul Dăncilă a mutat Câmpia Libertății de la Blaj la Alba Iulia, încheind astfel apoteotic turneul gafelor făcut în Balcani, unde a stârnit un hohot de râs din Muntenegru până în Macedonia. Cum să le mai ceri oamenilor să-și păstreze cumpătul? Ce-ar mai fi de spus când premierul României ne face pe toți de râs planetar, umilind o țară întreagă imediat ce scoate capul în lume sau deschide gura?

Un cititor inspirat a găsit totuși câteva cuvinte în plus, pe lângă cele patru litere devenite slogan anti-PSD răspândit la nivel global. A scris așa pe Facebook: ”Viorica este întruchiparea eșecului nostru la 100 de ani de la Marea Unire”. Ce-ar mai fi de adăugat când analfabeți funcțional celebrează ziua Imnului Național din poziția de prim-ministru? Ce-ar mai fi de spus despre guvernul rușinii naționale? Patru litere înainte de PSD?

Publicul se răcorește prin acest exercițiu de exhibiționism lexical colectiv. Aproape la fiecare concert rock răsună câteva secunde, între două hituri, imnul național interzis minorilor. În diverse colțuri ale lumii se găsește mereu cineva care să filmeze băștinași, care nu înțeleg o iotă românește, repetând perversiunea cu gura până la urechi. Teribilism sau limita răbdării? Probabil și una, și alta. Scoși din minți, sufocați de asaltul relei-credințe, oamenii scriu cu litere mari pe câmp, cu tractorul ghidat de GPS, cuvintele spurcate sau le pun ostentativ pe numărul de înmatriculare al mașinii, cum a procedat craioveanul cu mașina înscrisă în Suedia. Despre cazul lui au relatat până și cei de la Euronews, intuind că subiectul depășește granițele faptului divers.

În treacăt fie spus, tentativa poliției de a-i deschide dosar penal șoferului n-a făcut decât să amplifice mesajul. Când au realizat cum ajută la propagarea lui și că vor genera un scandal național sau poate chiar mai mult, polițiștii craioveni au negat că i-au deschis dosar și au catalogat informația (intenția fiind clară, probată cu documente) drept fake news. E bine, totuși, că s-au oprit la timp.

„Este o campanie mizerabilă şi arată la ce nivel, cât de adânc s-au dus în mocirlă adversarii noştri politici. Aşa înţeleg ei să facă politică. Ei nu pot propune şi nu au propus niciodată ceva coerent, ceva sănătos pentru români, aşa cum am făcut noi şi au ajuns la această situaţie”, a spus Liviu Dragnea, la începutul săptămânii, întrebat cum vede numeroasele campanii anti-PSD din ultima perioadă.

“Sigur că sunt mulţi colegi de-ai noştri cărora le freamătă mâinile să vină şi ei cu contra-replici, fiindcă, fiind un partid mare, există foarte mare inventivitate. Eu zic că totuşi e mai bine să ne uităm la acest spectacol”, a explicat liderul PSD.

Tot ce spune Dragnea este valabil dacă s-ar fi referit în primul rând la acțiunile guvernului și ale propriului partid. Guvernul și PSD se scaldă în mizerie și mocirlă. Tot ce fac ei este nesănătos, incoerent și împotriva interesului public. Prin tot ce au făcut în ultimii șase ani de când conduc România în mod arbitrar și abuziv au intrat în folclorul expresiilor și glumelor licențioase. Un site de satiră și umor (Kamikaze) a titrat de curând – iar ajunși în acest punct, îmi pare rău, dar cuvintele nu mai pot fi evitate – ”Fenomen straniu în Bucegi: Dacă strigi “MUIE”, ecoul îți răspunde “PSD”!

Multora, atât le-a mai rămas: un râs porcos și subversiv.

După ce vom depăși acest moment jenant din istoria României, va trebui să facem  cu toții un efort major pentru a restabili demnitatea și respectul față de funcția publică.

 
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…