Cât primește un vopsitor, instalator sau electrician în România. Salariile pot ajunge și la 7.000 de lei

Cât primește un vopsitor, instalator sau electrician în România. Salariile pot ajunge și la 7.000 de lei

Meseria de instalator, electrician, vopsitor și tehnician depanator sunt meseriile care nu au fost afectate de digitalizarea rapidă. De asemenea, acestea rămân căutate indiferent de zonă sau perioadă a anului. În același timp, oamenii care fac aceste meserii primesc între 4.000 de lei și 7.000 de lei lunar.

Pe piața muncii din România au devenit din ce în ce mai căutați muncitorii calificați pentru domeniul tehnic deoarece există o penurie de absolvenți de școli profesionale, unde erau specializați zeci de mii de tineri. Majoritatea au plecat în străinătate, unde salariile pornesc de la 1.500 de euro.

O platformă de anunțuri din România a făcut un top al celor mai bine plătite meserii din România. Reparațiile de tip service sunt unele dintre cele mai căutate și bine plătite.

Astfel, specialiștii mecanici sunt cei mai căutați pe piața muncii de la noi din țară. Ei sunt plătiți cu aproximativ 3.500-4.000 de lei pe lună. De asemenea, un vopsitor câștigă 5.000 de lei, un technician depanator poate ajunge chiar și la 7.000 de lei pe lună, iar un technician de diagnoză auto la aproape 5.000 de lei.

Un instalator poate câștiga aproape 4.000 de lei pe lună.

Cele mai mari salarii medii nete pentru aceste meserii sunt în București, Cluj, Brașov și Sibiu, cu sume între 4.250 și 3.600 de lei.

Cele mai mici, în Solobozia, Alba Iulia și Târgu Jiu, între 2.100 și 2.500 de lei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…