Catalanii vor vota duminică, în pofida măsurilor poliției (lider separatist)

Catalanii vor vota duminică, în pofida măsurilor poliției (lider separatist)

Catalanii vor vota duminică la referendumul asupra independenței în pofida măsurilor de poliție luate de guvernul spaniol pentru a împiedica desfășurarea acestuia, a afirmat marți pentru AFP un membru al guvernului regional din Catalonia, transmite AFP.

"Populația va ieși în masă pentru a vota, pașnic (...). Nu am nici cea mai mică îndoială", a declarat Raul Romeva, responsabil pentru relațiile externe al acestui guvern decis să țină referendumul în pofida interdicției executivului și justiției spaniole.

"Mai devreme sau mai târziu va trebui ca cineva să înțeleagă că referendumul nu poate fi oprit prin amenințări și nici cu forța pe care o desfășoară pe teritoriul nostru. Nu îl vor împiedica", a insistat Romeva.

Madridul a trimis importante întăriri de poliție în această regiune din nord-estul țării. Poliția și Garda Civilă au confiscat aproape 10 milioane de buletine de vot și vreo 45.000 de convocări pentru reprezentanții în birourile de vot. În plus, 59 de site-uri de promovare sau de informare privind referendumul au fost închise.

Marți, Parchetul catalan a ordonat sigilarea până cel mai târziu sâmbătă a locurilor care urmau să fie folosite ca secții de votare pentru referendumul de autodeterminare, a făcut cunoscut o sursă judiciară.

"De fiecare dată când au încercat să împiedice ceva, noi am găsit o soluție", a mai spus Raul Romeva. "Vă putem garanta că există toate materialele necesare pentru a vota. Buletinele pot fi imprimate de câte ori vom vrea, avem listele cu alegători, urnele există, secțiile de votare vor exista", a subliniat el.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

2 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente