Cătălin Cherecheș nu mai e oficial primar în Baia Mare. A fost emis ordinul de încetare de drept a mandatului

Cătălin Cherecheș nu mai e oficial primar în Baia Mare. A fost emis ordinul de încetare de drept a mandatului

Rudolf Stauder, prefectul județului Maramureș, a emis ordinul prin care este constatată încetarea de drept a mandatului de primar al lui Cătălin Cherecheș, după ce acesta a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare.

Cătălin Cherecheş nu mai e primar în Baia Mare - Foto Facebook/ Sindicatul Europol

Prefectura Maramureș a transmis miercuri că prefectul județului, Rudolf Stauder, a emis Ordinul nr. 622 din 29.11.2023 privind constatarea încetării, de drept, înainte de expirarea duratei normale, a mandatului primarului municipiului Baia Mare, Cătălin Cherecheș, potrivit Știrile ProTv .

În comunicatul Prefecturii Maramureș se precizează că documentul a fost emis având în vedere „Sentința Penală nr.41/2022 a Tribunalului Cluj, copia Dispozitivului Deciziei Penale nr.1704/A/2023 a Curții de Apel Cluj, definitivă, prin care domnul Cătălin Cherecheș a fost condamnat la o pedeapsă de 5 ani închisoare”.

Cătălin Cherecheș a fost prins în Germania, marți seară, pe 28 noiembrie, în urma colaborării între Poliția din România și cea din Germania.

Această decizie vine în urma unei evaluări atente a situaţiei juridice şi a respectării prevederilor legale în vigoare. Prefectul Rudolf Stauder subliniază că această măsură are în vedere interesul public şi necesitatea asigurării bunei funcţionări a administraţiei locale în beneficiul comunităţii”, informează comunicatul prefecturii din Maramureș, conform sursei citate anterior.

Primarul din Baia Mare a fost a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, vinerea trecută, chiar în ziua în care a părăsit țara. Viceprimarul din Baia Mare a preluat atribuțiile primarului. Judecătorii de la Curtea de Apel din Cluj Napoca au fost cei care au decis și că edilul nu va mai putea fi ales într-o funcţie publică timp de cinci ani.

Cătălin Cherecheș a părăsit țara pe 24 noiembrie. Acesta a schimbat două taxiuri pentru a fugi din țară și a folosit actul de identitate al unui rude care locuiește într-un alt stat din Europa, pentru a trece granița.

În urma arestării, Cătălin Cherecheș s-a ales cu răni ușoare, potrivit unor surse Adevărul. Acesta a fost capturat marți seară , în Augsburg după ce s-ar fi opus încătușării.

Polițiștii au găsit asupra primarului peste 3.000 de euro, mai mulți forinți și lei.

Cătălin Cherecheș ar fi vrut să părăsească Germania, acesta ar fi călătorit alături de o mătușă cu mașina, circulând cu aproximativ 200 de km la oră pe autostradă. Când au ajuns la o gară, a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat