Cătălin Cherecheș, rănit ușor după ce s-a opus încătușării. Ce sumă de bani s-a găsit asupra primarului din Baia Mare

Cătălin Cherecheș, rănit ușor după ce s-a opus încătușării. Ce sumă de bani s-a găsit asupra primarului din Baia Mare

Cătălin Cherecheș s-a ales cu răni ușoare în urma arestării, potrivit unor surse Adevărul. Edilul a fost capturat marți seară, în Germania.

Cătălin Cherecheş s-a ales cu răni ușoare după ce s-a opus arestării - Facebook/ Sindicatul Europol

Primarul din Baia Mare a fost capturat marți seară , în Augsburg, în urma unei colaborări între Poliţia Română şi poliţia germană. Acesta s-ar fi opus încătușării, potrivit surselor. Cătălin Cherecheș s-a rănit atunci când a încercat să fugă de oamenii legii. Asupra lui, polițiștii germani au găsit peste 3.000 de euro, mai mulți forinți și lei.

Edilul ar fi încercat să fugă și din Germania. Acesta ar fi călătorit alături de o mătușă cu mașina, circulând cu aproximativ 200 de km la oră pe autostradă. Când au ajuns la o gară, a fost prins de polițiștii bavarezi și de BKA.

Mașina condusă de mătușa persoanei urmărite era un Mercedes Benz C Klasse AMG cu număr de înmatriculare de Neu Ulm. Persoana condamnată a opus rezistență și a fost rănită ușor (lacerație la bărbie). Acesta avea următoarele sume de bani asupra sa: 3265 de euro, aprox. 150€ în forinți și aprox. 320 de euro echivalent în lei.”, susțin sursele citate.

Capturat după patru zile

Cătălin Cherecheș a părăsit țara vineri, 24 noiembrie, înainte de a afla sentința în dosarul în care era judecat. Acesta a schimbat două taxiuri pentru a fugi din țară. Primarul din Baia Mare a folosit actul de identitate al unui rude care locuiește într-un alt stat din Europa, pentru a trece granița.

În ultimele zile au fost vehiculate mai multe piste în legătura cu destinația spre care se îndrepta primarul condamdat.

Pe 28 noiembrie, polițiștii din Germania l-au capturat pe edilul din Baia Mare.

În seara de 28 noiembrie 2023, în urma cooperării polițienești internaționale și a schimbului de date și informații, dintre Poliția Română și autoritățile din Germania, Ungaria, Austria și Italia, a fost localizat, depistat și reținut, de către polițiștii bavarezi și BKA, în Augsburg, un bărbat, de 45 de ani, din Baia Mare, urmărit internațional”, precizează Poliția Română.

Urmează ca autoritățile din Germania să stabilească momentul în care edilul va fi extrădat.

Potrivit Digi24, primarul ar fi mers în Germania pentru a ridica banii pe care i-a depozitat în locuințele rudelor din această țară, sumă care s-ar ridica la peste un milion de euro.

Pe numele lui Cătălin Cherecheș a fost emis un mandat de arestare după ce a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru corupţie, vinerea trecută, chiar în ziua în care a părăsit țara.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat