Cătălin Chirilă e campionul lumii la kaiac-canoe. Uriașul blond și „frica” de apă

Cătălin Chirilă e campionul lumii la kaiac-canoe. Uriașul blond și „frica” de apă

Cătălin Chirilă continuă să scrie istorie pentru România. În 2022, la Campionatele Mondiale de kaiac-canoe de la Halifax, din Canada, Chirilă a impresionat pe toată lumea și a cucerit prima medalie la canoe pentru România după cinci ani. Ieri, sportivul a câștigat titlul mondial la canoe 500 m, pentru ca azi să evolueze în finala de la proba sa favorită, 1.000 m.

Cătălin Chirilă, speranța României la Jocurile Olimpice. Foto Cristian Nistor/ COSR

Cătălin Chirilă, una dintre marile speranțe ale României o medaliile la Jocurile Olimpice de anul viitor, a făcut o serie de dezvăluIri pentru ProSport. Uriașul blond spune că, deși întreaga sa carieră se desfășoară pe apă, nu a avut de mic o legătură prea bună cu acest mediu.

„Am anumite legături cu apa. Provin din localitatea Sarichioi, este o comună situată pe lacul Razim, e pe zona de câmpie, nu în inima Delta Dunării. Mereu am fost asociat cu Ivan Patzachin, el a copilărit la Mila 23, a mers cu barca de mic, de acolo i se trage simțul apei.

A învățat să înoate fiind aruncat în apă

La mine a fost diferit, n-am avut o ambarcațiune, mai târziu mi-am cumpărat o șalupă. Există ceva caracteristici în gena mea în sportul ăsta legat de apă. Nu aș putea spune că în copilărie aveam ceva inclinații spre apă. Înot destul de rău, am învățat să înot fiind aruncat în apă. Înot repede, dar în stilul meu”, a declarat Cătălin Chirilă pentru ProSport.

Cătălin Chirilă, un pachet de mușchi. Foto COSR

Cătălin Chirilă, un pachet de mușchi. Foto COSR

În 2022, la Mondialele de la Halifax (Canada), Chirilă a cucerit aurul la canoe simplu pe 1.000 m şi apoi argintul la 500 m. La Europenele de la Munchen, s-a impus din nou în proba olimpică de 1.000 m şi a cucerit apoi bronzul la 500 m.

Acum, Cătălin a luat aurul ieri la 500 de metri, apărându-și titlul mondial, iar astăzi va concura în finala probei de 100 m, de la ora 13.00.

Se relaxează la pescuit

Campionul lumii a dezvăluit și cum se relaxează atunci când concursurile și antrenamentele îl aduc la limită. „Varianta mea de a mă relaxa este pescuitul sportiv! Prind peștele, îl pozez, apoi îl eliberez. Aceștia sunt pași normali. Pur și simplu, în momentul în care am o undiță în mână mă detașez de și de kaiac-canoe, dar și de altele…

După o zi grea de antrenamente simt nevoia să plec cu barca mea pe luciul apei și la pescuit am timp să mă gândesc în liniștea mea la multe alte lucruri. Unde am greșit, ce trebuia să fac. E normai să ai aceste gânduri! Îmi planific și ce urmează. Sunt și momente când încerc să uit și de kaiac-canoe, când ești aproape de a ceda… Dar trecem și pe astea”, a declarat pentru ProSport Cătălin Chirilă, care a mai mărturisit că își va face cadou, pentru titlul mondial, o escapadă - unde altundeva - în Delta Dunării.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat