Cătălin Cîrjan, puștiul-minune al lui Arsenal. De la Viitorul Domnești, la liderul din Premier League

Cătălin Cîrjan, puștiul-minune al lui Arsenal. De la Viitorul Domnești, la liderul din Premier League

Arsenal Londra a învins, joi, pe teren propriu, cu scorul de 1-0, pe olandezii de la PSV Eindhoven, într-un meci din grupa A a Ligii Europa, și s-a calificat în primăvara europeană.

Cătălin Cîrjan, alături de Odegaard, pe banca de rezerve a lui Arsenal Londra. Foto Instagram

Fotbalistul român Cătălin Cîrjan a fost rezervă la londonezi, dar specialiștii din fotbalul britanic cred că el va debuta în Premier League în cea mai scurtă vreme.

Cîrjan provine de la Viitorul Domnești, unde a jucat la nivelul ligii a treia din România încă de la vârsta de 13 ani, scrie ziare.com. E dreptaci, joacă pe postul de mijlocaș ofensiv, însă poate evolua oriunde în linia mediană, lovind foarte bine mingea și cu stângul.

O accidentare l-a ținut un an în afara terenului

Cătălin are 19 ani și a ajuns în urmă cu trei sezoane la Academia lui Arsenal. Se antrenează cu echipa plină de vedete a tunarilor și ar fi prins mai repede debutul în prima ligă dacă nu ar fi avut ghinionul unei accidentări la genunchi, care l-a ținut departe de gazon mai bine de un an.

Arsenal, liderul la zi din Premier League (9 victorii și o înfrângere în 10 etape) i-a prelungit contractul românului, anul acesta, până în 2024 și mai mult ca sigur fotbalistul va debuta și în Premier League, cât de curând.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 VIDEO București 2024...

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...