Cătălin Cîrstoiu: „Mizeriile din campania electorală sunt tipice”

Cătălin Cîrstoiu: „Mizeriile din campania electorală sunt tipice”

O investigație a jurnaliștilor Hotnews arată că, anul trecut, Cătălin Cîrstoiu, director al Spitalului Universitar din Capitală, ar fi acordat o consultație contra-cost la clinica pe care o deține soția sa, fapt incompatibil cu funcția de manager de spital. Medicul susține că nu a încălcat legea.

Cum răspunde Cătălin Cîrstoiu acuzațiilor de incompatibilitate.Foto: Inquam

Întrebat despre această situație, medicul a răspuns: "Vreau să lămurim această situație și să răspund la toate întrebările pe tema asta. Este și o investigație a Agenției Naționale de Integritate și un comunicat pe care l-am văzut în presă, așa încât să lăsăm instituțiile statului să își facă treaba. Doi - eu nu am încălcat legea, nu sunt în incompatibilitate, iar mizeriile din campania electorală sunt tipice și mă așteptam la acest lucru. Probabil că contracandidații mei nu găsesc altă cale decât să abordeze în felul ăsta această campanie".

Potrivit unei alte investigații HotNews.ro, Corpul de Control al Guvernului a întocmit, în 2020, un raport care arăta că medicul Cătălin Cîrstoiu ar fi fost în situaţii de incompatibilitate şi conflicte de interese. În încercarea de a se apăra, Cătălin Cîrstoiu a susţinut că „niciun corp de control nu decide dacă cineva în ţara asta e în stare de incompatibilitate sau conflict de interese“, acuzând jurnalista că i-ar fi dat un mesaj în care i-ar fi spus că „îi pare rău că scrie şi că nu crede în ce scrie“. După ce instituția de presă a publicat mesajele în care singurele scuze erau pentru că îl deranjează duminica, Cîrstoiu a spus în cadrul unui interviu la România TV: „Am interpretat greșit. E o eroare pe care mi-o asum. Omorâți-mă, asta e“.

Conform sursei citate, cu referire la sesizarea făcută de Corpul de Control, ANI a precizat că nu poate da detalii despre „cauze aflate pe rolul agenției”.

Cătălin Cîrstoiu este candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 Voi vedeți ce le fac ucrainenii rușilor?

5 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?