Cătălin Tolontan, dat afară de la Libertatea. Alte două jurnaliste au fost concediate

Cătălin Tolontan, dat afară de la Libertatea. Alte două jurnaliste au fost concediate

Trustul Riniger se desparte de Cătălin Tolontan, coordonator editorial al ziarului Libertatea, conform surselor Paginademedia.ro . Concedierea lui Tolontan survine la doar o lună după ce a fost înlăturat de la Gazeta Sporturilor.

Catalin Tolontan a fost dat afară de la Libertatea. FOTO Eduard Enea (Arhivă)

Conform sursei citate, au mai fost concediate și Iulia Roșu, redactor-șef adjunct Libertatea, și Camelia Stan, redactor-șef adjunct.

Riniger a transmis printr-un comunicat de presă că ziarul Libertatea se va axa mai mult pe zona digitală, având în vedere faptul că vânzările au scăzut dramatic în ultimii ani, cu 64% față de cele din 2018 .

Potrivit comunicatului, „secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro”.

Conducerea Ringier România anunţă că Libertatea, brand media renumit şi respectat inclusiv dincolo de graniţele ţării, cu o istorie de peste 30 de ani, îşi va îmbogăţi si diversifica oferta de continut digital, în perioada următoare.

Acestui demers îi sunt asociate măsuri interne de reducere a costurilor, de natura sa contribuie la securizarea unui viitor sustenabil pentru companie, în contextul unei scăderi drastice a vânzărilor editiei tipărite a Libertatea, respectiv cu 64%, comparativ cu anul 2018.

Între timp, veniturile provenite din monetizarea conţinutului digital au ajuns să depăşească veniturile obtinute din print, şi se află pe o traiectorie de creştere. În consecinţă, conducerea Ringier România, de comun acord cu Ringier AG, principalul acţionar, au decis să se angajeze într-o etapă de redefinire a priorităţilor, mutând accentul in zona digitala.

Ca parte centrală a acestei tranziţii, va fi realizată o evaluare a echipei editoriale actuale. Procesul urmăreşte identificarea paşilor necesari pentru a construi o redacţie axată pe digital. Trei angajaţi din cadrul organizaţiei vor fi afectaţi imediat de această schimbare de strategie.

În viitor, secţiunea de sport din Libertatea va fi asigurată de GSP.ro, cel mai important brand de presă sportivă din România, pentru a răspunde cât mai riguros exigenţelor unei audienţe interesate de sport.

În cadrul noii configuraţii, Libertatea va continua să ofere publicului acel jurnalism de calitate pe care cititorii îl aşteaptă. De asemenea, continuăm să investim în conţinut remarcabil, emblemă a unui produs excepţional - atat în digital, cat şi în print”, se arată în comunicatul de presă al Riniger.

Sursa: adevarul.ro



Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?