Catalonia: Mii de manifestanți anti-secesiune se adună la Barcelona pentru a apăra unitatea Spaniei

Catalonia: Mii de manifestanți anti-secesiune se adună la Barcelona pentru a apăra unitatea Spaniei

Mii de persoane se îndreaptă duminică spre centrul Barcelonei pentru a apăra unitatea Spaniei, la mai puțin de 48 ore de la proclamarea ''Republicii catalane'' de către parlamentul regional, relatează AFP.

Manifestația în favoarea menținerii Regatului Spaniei survine după mai multe adunări care au avut loc vineri seara în regiune pentru a sărbători nașterea ''Republicii Catalane''.

Strigând ''Puigdemont în închisoare'', numeroși spanioli anti-secesiune s-au îndreptat spre una dintre cele mai cunoscute zone din Catalonia, Passeig de Gracia, pentru a participa la o manifestație care va avea loc în prezența unui important dispozitiv de securitate.

Separatiștii ''trăiesc într-o lume paralelă, puțin suprarealistă'', a declarat o manifestantă, Silvia Alarcon, 35 de ani, care locuiește la periferia orașului Barcelona.

Guvernul spaniol dorește să preia cât mai curând controlul în Catalonia, a cărei declarație de independență nu a fost recunoscută la nivel internațional. Madridul a anunțat de asemenea alegeri regionale pe 21 decembrie.

Parlamentul Cataloniei a adoptat vineri o rezoluție care declară că regiunea din nord-estul Spaniei devine un ''stat independent luând forma unei republici''.

La scurt timp, Senatul de la Madrid a votat pentru a-i permite guvernului să suspende autonomia Cataloniei, o măsură fără precedent în 40 de ani de democrație.

Potrivit unui sondaj de opinie efectuat de Sigma Dos și publica duminică de ziarul conservator spaniol El Mundo, partidele proindependență din Catalonia ar pierde majoritatea în parlamentul regional, în alegerile programate în decembrie.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 ULTIMA ORĂ Alegerea lui Iordache este nulă? Pentru funcția de președinte al Consiliului Legislativ sunt necesa…

3 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

4 ULTIMA ORĂ Augustin Zegrean, fost președinte al CCR, și-a depus candidatura pentru șefia Consiliului Legislati…

5 Scandal amoros la ATI Giurgiu. Asistentă medicală bătută de o colegă care a acuzat-o că a făcut sex cu anestez…