Câte mese trebuie de fapt să mâncăm pe zi pentru a avea o viață sănătoasă?

Câte mese trebuie de fapt să mâncăm pe zi pentru a avea o viață sănătoasă?

Experții contrazic faptul că doar cele trei mese pe zi recomandate de medicii nutriționiști și experții în diete susțin sănătatea.

Este mai sănătos să mâncăm 10 mese pe zi decât 3 FOTO arhiva Adevărul

Aceștia spun că, de fapt este nevoie de 10 mese pe zi pentru ca organismul să funcționeze eficient.

Oamenii care suferă de probleme precum arsuri la stomac, gastropareză, balonare sau senzație de plenitudine pot reduce aceste simptome mâncând mai des, dar porții mai mici, spune nutriționistul Lindsey DeSoto din Mississippi, citată de The New York Post .

Dimensiunile mici ale porțiilor atunci când se mănâncă șase până la 10 mese ajută digestia unei persoane deoarece stomacul nu are atât de mult de digerat după fiecare masă consumată pe parcursul zilei.

La rândul său, o persoană care își propune să piardă câteva kilograme ar putea ajunge la rezultate mai bune dacă mănâncă șase sau mai multe mese pe zi.

De asemenea, DeSoto a subliniat că dimensiunile porțiilor, dar și caloriile, joacă un rol important.

"De exemplu, dacă aveți nevoie de 1.800 de calorii pentru a vă menține greutatea și alegeți să mâncați șase mese mici zilnic, fiecare masă ar trebui să aibă în jur de 300 de calorii", a spus DeSoto. "Asigurați-vă că rămâneți în cadrul necesarului zilnic de calorii și împărțiți-le între numărul de mese consumate."

"Porțiile mai mici și mâncate mai frecvent sunt adesea sub formă de alimente ultraprocesate și gustări care nu conțin suficiente nutrienți esențiali de care corpul tău are nevoie. Prin urmare, este esențial să vă concentrați și pe calitatea alimentelor pe care le consumați", a continuat ea.

Acest lucru nu înseamnă că a mânca de trei ori pe zi este o problemă, acest lucru poate fi în regulă atunci când doriți să vă întăriți metabolismul.

Metabolismul este o reacție chimică naturală în corp care transformă alimentele în energie, ajutând corpul să elimine senzația de foame a unei persoane.

Pe de altă parte, un al studiu arată că numărul total de mese pe care o persoană le consumă ar putea fi legat de riscul de boală, conform unui raport NIH din 2019.

Cercetarea a "demonstrat o creștere semnificativă a riscului de boală" dacă o persoană consumă șase sau mai multe mese pe zi, comparativ cu cineva care mănâncă doar una sau două mese pe zi.

În ansamblu, dovezi solide cu privire la faptul dacă un stil de viață mai sănătos este legat de a mânca mai mult sau mai puțin sunt neutre, dar ambele alegeri aduc beneficii sănătății unei persoane când urmează propriile lor tipare.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?