Câte zile au pierdut șoferii bucureșteni în trafic anul trecut. Pe loc se află Capitala în topul ambuteiajelor

Câte zile au pierdut șoferii bucureșteni în trafic anul trecut. Pe loc se află Capitala în topul ambuteiajelor

Traficul din București a revenit anul trecut la valori înalte ale aglomerației, arată datele unui studiu al INRIX Research , care plasează Capitala pe locul 19 în lume în funcție de timpul suplimentar petrecut la volan din cauza aglomerației.

Bucureștenii pierd 91 de ore în trafic FOTO Inquam Photos/Octav Ganea

Concret, Bucureștiul este pe locul 19 din aproape 1.000 de orașe analizate, cu 91 de ore pierdute anul trecut în trafic, în 2022, o îmbunătățire de 7% față de 2021 și o stagnare față de 2019. Asta înseamnă că anul trecut bucureștenii au stat în trafic mai bine de patru zile.

La nivel european, Bucureștiul se află pe locul 9 după metropole ca Londra (156 de ore petrecute în trafic), Paris (138), Palermo (121), Dublin (114), Roma (107), Bruxelles (98), Galway (94) şi Lyon (92).

Pe lângă pierderea de timp, efectele negative, cum ar fi întârzierile în transportul de marfă, presiunea inflaționistă și impactul asupra mediului, sunt în general exacerbate din cauza congestionării traficului. Deși nu sunt măsurate în acest raport, acestea scad calitatea vieții în întreaga lume”, arată autorii studiului.

În plus, un alt cost important al călătoriilor este reprezentat de combustibil. Pe parcursul anului 2022, prețurile globale ale petrolului au dus la creșterea costurilor la combustibil. INRIX a cuantificat cât costă o deplasare tipică în principalele orașe ale lumii, pe baza datelor de călătorie specifice deplasării.Concret, s-a constatat că șoferul tipic care se deplasează la serviciu a plătit peste 1.325 de dolari pentru combustibil în 2022, față de 1.010 dolari în 2021.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

4 VIDEO Voi ați văzut ce se întâmplă cu mașinile electrice în Germania?

5 „Bă, voi știți ce mai fac copiii voștri?”