Categoria „valori”/Interlopul Ventura, spaima Craiovei, săltat pentru camătă

Categoria „valori”/Interlopul Ventura, spaima Craiovei, săltat pentru camătă

Interlopul Cristian Marian Vlădescu, zis "Ventura", a fost săltat de polițiștii de la crimă organizată după ce a încasat o dobândă de 2.800 lei pentru niște bani dați cu camătă, relatează  Newsweek România .

În urma raidului organizat de polițiști au mai fost reținuți alți patru membri ai grupării. La domiciliile acestora au fost găsite cinci pistoale, dintre care unul cu glonț, o pușcă și importante sume de bani: 65.000 euro, 65.000 lei și 6.030 lire sterline.

Dar cea mai importantă captură a ofițerilor de la crimă organizată este o listă cu numele tuturor persoanelor care au luat bani de la "Ventura", listă pe care s-ar afla inclusiv numele unor polițiști și afaceriști doljeni.

Newsweek România a scris în exclusivitate despre încrengăturile dintre interlopul Cristian Vlădescu și agentul de poliție Dorin Petcu, cel care a fost responsabil cu prevenirea conflictelor între grupările interlope din Craiova. Conform unor stenograme, interlopii apelau la agentul Dorin Petcu pentru a le face „un speech” pentru instanță.

Interceptările arată că agentul Petcu Dorin nu era străin de intențiile interlopilor strânși în jurul lui Cristian Marian Vlădescu de a prelua cu forța conducerea grupării „Frăția”, unul dintre cele mai temute clanuri din Craiova. Nu a reușit, chiar dacă în demersul său era susținut de Florin Ghinea, zis "Ghenosu", unul dintre cei mai periculoși interlopi din Dâmbovița, ba chiar și de o parte a polițiștilor doljeni. Planul de a prelua gruparea „Frăția” a fost pus la punct la o petrecere organizată Ghenosu, dar a eșuat.

"Ventura", săltat din stradă

Marti, 15 decembrie 2020. Trei ceasuri rele pentru interlopul Cristian Marian Vlădescu. El a fost săltat din stradă imediat după ce a primit 2.800 lei de la o persoană pe care o împrumutase. Banii reprezentau doar dobânda. Polițiștii au găsit asupra lui alți 9.709 lei, bani care reprezentau dondânzile colectate în aceea zi, două cuțite, un box, și o listă care conținea identitățile persoanele împrumutate cu dobândă.

Ulterior, au fost puse în executare 17 mandate de percheziție domiciliară, 15 în județul Dolj și 2 în județul Argeș, la locuințele persoanelor bănuite că ar face parte din gruparea lui Ventura.

„În urma perchezițiilor, polițiștii au indisponibilizat 64.848 de lei, 64.565 de euro, 6.020 de lire sterline, 4 autoturisme, înscrisuri olografe conținând identități de persoane împrumutate și sumele acordate cu împrumut, carduri bancare emise pe numele persoanelor împrumutate împreună cu codurile PIN aferente, precum și acte de identitate ale unora dintre persoanele împrumutate (reținute de către membrii grupării ca și gaj)”, se menționează în comunicatul de presă emis de Poliția Română.

Gruparea "Ventura"/FOTO: facebook.com

Mai mult, au fost confiscate cinci pistoale, dintre care unul cu glonț, o pușcă cu muniție neletală, cuțite, săbii, machete, sulițe, bâte si bastoane telescopice, sisteme informatice, un grinder, un joint și patru comprimate de medicamente.

Capturi la clanul "Ventura"/FOTO: DIICOT

În urma raidului polițiștilor de la crimă organizată au fost reținuți: Cristian Marian Vlădescu, Nicolae Cătălin Păpădie, Cosmin Gigi Stamin, Chenea Petru Adrian Amorăriței și Alexandru Grigore Băloiu.

Cătălin Păpădie/FOTO: facebook.com

Cosmin Stamin/FOTO: facebook.com

Petru Adrian Amariței Chenea/FOTO: facebook.com

Cristian Vlădescu "Ventura"/FOTO: facebook.com

Toți cinci au ajuns în fața judecătorilor de la Tribunalul Craiova cu propunere de arestare pentru 30 de zile pentru constituire a unui grup infracțional organizat, camătă, șantaj, trafic de persoane și proxenetism.

Războiul pentru conducerea grupării „Frăția”

Conform anchetatorilor, în cursul anului 2014, „inculpatul Mitre Cantemir Ştefan, fiind în executarea unei pedepse privative de libertate de 2 ani în penitenciarul din Craiova, l-a cunoscut pe Ghinea Florin zis „Ghenosu”, liderul clanului omonim din judeţul Dâmboviţa, ulterior punerii în libertate, participând la o petrecere organizată de Ghenosu alături de unii dintre membrii grupului structurat „Frăţia”. (Vlădescu Cristian Marian, Amza Paul Dănuţ, Amorăriţei Chenea Petru Adrian)”. În toiul petrecerii Mitre și Ventura s-au hotărât să preia conducerea grupării interlope „Frația”.

Cealaltă facțiune, condusă de Gigioc, a aflat de planurile lui "Ventura" și le-a dat interzis în cluburile și localurile controlate de ei. În noaptea de 4 spre 5 noiembrie 2016 , în urma unor discuții aprinse, s-a declanșat războiul între cele două tabere în barul ON OFF. Ulterior, bătaia a continuat în afara localului. Din imaginile surprinse de camerele de luat vederi reiese că Gigioc a fost lovit cu picioarele în cap, apoi ar fi fost lovit cu mânerul unei sabii în cap. Tăietura din capul lui Gigioc pare a fi făcută direct cu sabia și nu cu mânerul. Celălalt interlop, Ventura, ar fi fost lovit cu o țeavă metalică și înțepat superficial în spate cu un obiect tăietor-înțepător, conform anchetatorilor.

„Avem de făcut un speech”

La scurt timp după bătaia pentru supremație, Cristian Marian Vlădescu împreună cu Cantemir Ștefan Mitre și Marian Gabriel Gîrniță au ajuns în arestul IPJ Dolj. Cei trei au fost interceptați în baza unui mandat emis de magistrații de la Tribunalul Dolj. Într-una dintre discuțiile dintre cei trei, Vlădescu spune că nu a făcut nimic din care să se deducă că ar fi un pericol pentru ordinea publică. Mitre îi răspunde că nu pentru ordinea publică și pentru societate. Apoi intervine Gîrniță care îi spune că e pentru anchetă. Sătul să fie contrazis, Vlădescu îi întreabă: „Bă frate, Dorin poate să vină la noi (neinteligibil) să vorbească cu noi? Gîrniță îl întreabă: „ce să vorbească mă?” La care Vlădescu răspunde: „Dacă e poate să vină? Că avem de făcut un speech...” Apoi, este completat de Gârniță: „pentru declarații... a la instanță”.

În timpul discuțiilor, Mitre le spune celor doi prieteni din arest că „sunt filmele lui Dorin, aici toate câte filme sunt de la Dorin. Uite, asta e de la Dorin. Să moară tot ce am mai scump, dacă nu le-a făcut. M-a și întrebat, domne cum să facem să fie așa. Ia și scrie, Dorine, atunci...ne-a făcut...filme de un an, frate, de când am fost la București cu Ghenosul la un chef...la un chef, atât am fost, că acolo ne-am vorbit noi, să facem gruparea noastră și pe urmă...” Gîrniță îl întreabă de unde știe, iar răspunsul vine prompt. „Am vorbit eu cu el, de unde dracu? Era filmul lui, poze luate de la el.”

Bătaia de la "Impulse"

În seara de 16 spre 17 august 2016, Viorel Daniel Anghel, zis Clămpău, s-a dus la barul „Impulse”, o afacere administrată de fratele polițistului. Clientului i-a fost interzis accesul în bar pe motiv că era organizată o petrece privată, iar acesta i-a înjurat pe angajații localului. Acolo se serba majoratul fiicei lui Ștefan Balea, ofițer de poliție în cadrul IPJ Dolj. După ce clientul a plecat din cârciumă, în urma lui au ieșit cinci persoane în frunte cu ofițerul Ștefan Balea. Ei îl acuzau pe om că ar fi tăiat anvelopa unei mașini VW Passat care aparținea ofițerului Balea. La scurt timp, l-au găsit pe client pe strada Unirii și i-au solicitat să stea pe loc. Ei susțin că omul avea în mână un cuțit, dar în realitate era doar un telefon mobil.

Conform anchetatorilor, „persoana vătămată care are un defect locomotor la unul dintre membrele inferioare, deținând certificat de handicap în acest sens, de teamă, a amenințat grupul de persoane să nu se apropie de ea”. În acele momente, dinspre centrul orașului venea o mașină condusă de martorul Nae Dorian. Alturi de el se afla și nepotul lui. Acesta a oprit mașina cănd a văzut un grup de 10-12 persoane care dădeau cu spray-uri iritant lacrimogene către clientul barului.

La scurt timp și-a făcut apariția o Dacia Logan, neinscripționată, din care au coborât polițiștii doljeni Dorin Petcu, Sebastian Ștefan Porojan și Florin Mihai Stoica. Și aceștia și-au scos spray-urile paralizante și un baston telescopic. Victima le cerea să o lase în pace. Dar degeaba! Polițiștii erau puși pe bătaie!

În timp ce alerga victima, polițistul Florin Mihai Stoica s-a împiedicat și a căzut cu totul în fântâna arteziană situată pe scuarul străzii. S-a lovit de ștuțurile metalice din fântână. Apoi, s-a ridicat și a continuat să alerge către victimă. Între timp, ceilalți doi agenți și grupul de petrecăreți îl loveau cu pumnii și cu picioarele. Martorul l-a întrebat pe unul dintre agresori ce au cu bietul om, iar acesta a răspuns: „Suntem polițiști, mergeți acasă că știm noi ce facem”. Era agentul Dorin Petcu.

Luat cu forța din spital

Martorul s-a dus la Secția 2 Poliție Craiova pentru a sesiza cele întâmplate, apoi s-a reîntors la locul în care a fost snopit în bătaie Viorel Daniel Anghel. Acolo se afla un polițist de la Secția 2 Poliție care discuta cu agentul Petcu, în timp ce victima era cu fața în jos. Le-a cerut să-i acorde primul ajutor, dar polițiștii au spus că au chemat deja salvarea. Ulterior, martorul și-a dus nepotul acasă, apoi s-a dus la Spitalul de Urgență să se intereseze de soarta victimei. Ajuns acolo, a văzut că din ambulanță a fost coborât tânărul agresat, care era incoștient. În tot acest timp, victima a fost supravegheată de agentul Petcu, apoi luată pe sus de un procuror și doi polițiști și dusă în sediul parchetului.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina