Câteva sute de persoane la protestele din București, Cluj, Brașov și Sibiu - grupaj

Câteva sute de persoane la protestele din București, Cluj, Brașov și Sibiu - grupaj

Protestul de duminică seara din Piața Victoriei s-a încheiat, după ora 21,30 în zonă mai aflându-se câteva zeci din cei peste 200 de manifestanți care au venit să ceară continuarea luptei anticorupție, câteva zeci de persoane luând parte și la protestele desfășurate în Cluj, Sibiu și Brașov.

Protestatarii din Piața Victoriei au scandat "Uniți salvăm toată România", "DNA, nu uita, noi suntem de partea ta", "România, trezește-te", "DNA să vină să vă ia", "România cere fără grațiere", "CCR slugă a PSD", "ALDE și PSD aceeași mizerie", "Dragnea nu uita așteptăm și cartea ta" .

De asemenea, ei au avut bannere cu tricolorul, precum și cu sloganul "The day we give in is the day we die / Ziua în care cedăm este ziua în care murim", un vers dintr-un cântec al trupei rock Goodbye to Gravity, ai cărei membri au fost prinși în incendiul din clubul Colectiv.

Manifestanții au avut pancarte pe care scria "Ce parlament e ăsta. Scapă hoții. Taie pădurile", ''Mi-ați furat și simțul umorului'', ''Guvernul Grindeanu, trădători de țară''.

Unii au venit cu copiii, care s-au plimbat cu trotinetele în Piața Victoriei, alții cu câini.

* Câteva zeci de persoane au protestat duminică din nou în centrul municipiului Cluj-Napoca, scandând lozinci împotriva Guvernului, căruia i-au cerut demisia.

Cei aproximativ 80 de protestatari au adus cu ei un banner mare cu mesajul 'Uniți salvăm toată România' și au scandat 'Hoții la închisoare, nu la guvernare' și 'Justiție, nu corupție'.

De asemenea, oamenii au cerut să nu continue demersurile de schimbare a Laurei Codruța Kovesi din funcția de procuror șef al DNA. Manifestanții au pornit și într-un marș prin centrul municipiului Cluj-Napoca, care a durat aproximativ o oră.

* Aproape 80 de persoane au venit duminică seara la un protest împotriva corupției în Piața Mare din Sibiu, manifestarea fiind autorizată de către primărie începând cu ora 18,00.

Protestatarii care și-au dat întâlnire pe site-urile de socializare au înfruntat vremea rece și ploioasă și au rămas în Piața Mare și pe bulevardul Nicolae Bălcestu din centrul istoric al Sibiului până în jurul 20,00, după care acțiunea s-a încheiat, oamenii risipindu-se.

* Aproximativ 40 de persoane, potrivit forțelor de ordine, au protestat duminică seara în fața Prefecturii din Brașov, începând cu ora 19,30. Protestatarii au scandat lozinci împotriva Guvernului și a PSD.

La ora 20,30, manifestanții s-au deplasat pe str.Republicii, în Piața Sfatului, unde, în jurul orei 21,00 au încheiat acțiunea de protest, fără incidente. Numărul manifestanților a fost mult mai mic comparativ cu duminica trecută, când au ieșit în stradă aproape 200 de persoane.

* Protestele au fost anunțate pe Facebook, în București, Sibiu, Cluj, Brașov și Timișoara, sub sloganul ''Până aici! Plecați acasă! Mâinile jos de pe DNA și Parchet!''

''Se pregătește debarcarea singurilor oameni verticali rămași in (pseudo) justiția românească. Ministrul Justiției Toader Tudorel va forța săptămâna viitoare demisia șefei DNA Codruța Kovesi și a Procurorul General, Augustin Lazar. (...) Dacă rămânem indiferenți acum, lupta este pierdută! Dacă ne mobilizăm, fiți siguri că vom câștiga din nou cum s-a întâmplat și în cazul OUG13. Roșia Montană și Colectiv ne-a învățat că solidaritatea a fost mereu forța noastră principală. Doar de noi depinde dacă România merge înainte sau înapoi în trecut! Mesajul nostru pentru Guvern: Mâinile jos de pe DNA! (...) E timpul să plecați acasă. Ați primit voturile oamenilor ca să guvernați, nu ca să furați și să dați legi pentru infractori'', au scris organizatorii, pe pagina de Facebook .

AGERPRES / (AS — autori: Daniel Popescu, Elena Stanciu, Isabela Păulescu, Jana Pintili, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...