Câți ani de închisoare ar putea primi Donald Trump dacă va fi găsit vinovat în procesul banilor tăinuiți

Câți ani de închisoare ar putea primi Donald Trump dacă va fi găsit vinovat în procesul banilor tăinuiți

Donald Trump a devenit primul președinte american din istorie care va fi judecat pentru acuzații penale, după ce procesul său privind banii tăinuiți a început, în cele din urmă, la 15 aprilie. Astăzi au fost susţinute declarațiile introductive, potrivit The Independent .

Donald Trump, foto Sutterstock

Fost preşedinte şi prezumtiv candidat republican la alegerile prezidențiale din 2024, Donald Trump este acuzat de procurorul districtual din Manhattan, Alvin Bragg, că și-a falsificat registrele de afaceri. El a vrut să ascundă o plată făcută starului de filme pentru adulți Stormy Daniels în timpul campaniei prezidențiale din 2016, pentru a asigura tăcerea acesteia cu privire la o presupusă relație extraconjugală pe care ar fi avut-o cu un deceniu în urmă.

Donald Trump neagă aventura și orice abatere în acest caz, în timp ce procurorul districtual i-a adus 34 capete de acuzare.

Stormy Daniels, fostul model Playboy Karen McDougal, Michael Cohen - fostul avocat personal al lui Trump, David Pecker - editorul National Enquirer, Hope Hicks - fostă consilieră de campanie și chiar Donald Trump ar putea fi obligați să apară ca martori în ceea ce promite să fie un proces senzațional de mai multe săptămâni.

În cazul în care fostul preşedinte american va fi găsit vinovat, el ar putea fi condamnat, teoretic, la peste zece ani de închisoare, potrivit analistului juridic șef al CNN, Laura Coates.

Pedeapsa maximă pentru fiecare acuzație este de patru ani de închisoare, ceea ce ar însemna 136 de ani în spatele gratiilor, dar statul New York impune un plafon de 20 de ani de închisoare pentru acest tip de infracțiune, decizia de a aplica pedepsele concomitent sau consecutiv fiind lăsată la latitudinea judecătorului.

Pentru că Donald Trump nu are cazier judiciar anterior, iar infracțiunile sunt de natură non-violentă, judecătorul Juan Merchan l-ar putea condamna doar la o fracțiune din pedeapsa maximă admisă, eventual cu suspendare a executării pedepsei cu închisoarea.

Cele mai importante întrebări în legătură cu ipotetica încarcerare a lui Donald Trump sunt ce fel de detalii ale Serviciului Secret (dacă există) ar putea primi ca deținut pentru protecția sa, în calitate de fost președinte, și ce s-ar întâmpla dacă ar fi condamnat pentru o infracțiune, dar ar câștiga alegerile prezidențiale din noiembrie.

Pe lângă încercarea de a câștiga un al doilea mandat întârziat la Casa Albă, Trump se luptă, de asemenea, cu alte trei acuzații penale în Florida, Washington DC și Georgia și face apel la alte două hotărâri judecătorești împotriva sa în New York, care l-au obligat recent să depună cauțiuni de mai multe milioane de dolari.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro