Câți bani costă mâncarea în Austria, pe săptămână, dacă îți faci cumpărăturile de la magazinele sociale

Câți bani costă mâncarea în Austria, pe săptămână, dacă îți faci cumpărăturile de la magazinele sociale

În Austria există mai multe magazine unde produsele sunt mult mai ieftine decât la supermarket-urile obișnuite.

Austria

Persoanele cu venituri mici din Austria au ocazia să-și cumpere produse pentru traiul zilnic cu 30 de euro pe săptămână. În acest stat funcționează magazinele pentru săraci, unde un kilogram de făină poate fi cumpărat cu 0,20 cenți, cârnații pot fi cumpărați la jumătate de preț față de ce există în magazine, iar șamponul costă 1,50 euro.

În magazinul social din Schwechat (Austria Inferioară) alimentele și articolele de igienă costă cu aproximativ două treimi mai puțin decât în ​​supermarketurile convenționale.

„Avem acum o bază fixă ​​de clienți de aproximativ 1.000 de clienți”, spune Ruth Sacher, șeful departamentului de muncă și integrare la Volkshilfe, într-un interviu pentru „Heute” , scrie ziarulromanesc.at.

Peste 1,5 milioane de persoane din Austria erau expuse riscului de sărăcie și excludere socială în 2022 și 201.000 de austrieci au fost considerați a fi dezavantajați semnificativ din punct de vedere material și social.

O pensionară în vârstă de 74 de ani face cumpărături pe piața socială din Schwechat de patru ani.

„Cheltuiesc cu 40 la sută mai putin. Nu am dulciuri, nu merg așa de des la coafor si merg doar o data pe săptămână la cafenea. M-am îmbolnăvit. Dar nu am bani să merg la doctor”, spune ea.

În magazinele sociale SOM, accesul se face pe baza unui card, iar acces au persoanele cu venituri lunare sub 1.371 euro (persoane singure) sau 2.057 euro în cazul a doi adulți.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro