Câți bani este obligată compania de producție a lui Robert De Niro să îi plătească fostei sale asistente

Câți bani este obligată compania de producție a lui Robert De Niro să îi plătească fostei sale asistente

Canal Productions a fost parte în procesul de discriminare de gen, intentat de Graham Chase Robinson. Compania de producție a lui Robert De Niro a fost găsită vinovată, joi, de un juriu pentru discriminare de gen și represalii, din New York.

Robert De Niro și Chase Robinson FOTO Getty Images

După un proces ce a durat două săptămâni, actorul și regizorul în vârstă de 80 de ani nu a fost găsit personal răspunzător de către instanță, scrie The Guardian.

Acuzele aduse lui Robert De Niro

Graham Chase Robinson, în vârstă de 41 de ani, l-a acuzat pe De Niro de abuz la locul de muncă, în perioada în care a lucrat pentru el: între 2008 și până la demisia ei, în 2019. Ea susține că a fost supusă unui comportament sexual inadecvat.

Femeia a cerut despăgubiri în valoare de 12 milioane de dolari pentru suferință emoțională și vătămare reputației, susținând că a rămas șomeră și nu s-a putut recupera după trauma ultimului loc de muncă.

Săptămâna trecută, De Niro strigase „Să-ți fie rușine!” către fosta sa asistentă , chiar în timpul procesului, la care a participat timp de trei zile. Actroul nu a mai fost prezent în intanță la pronunțarea sentinței.

Cât a fost prezent în tribuna martorilot, actorul le-a spus juraților că i-a mărit salariul lui Robinson de la mai puțin de 100.000 de dolari anual la 300.000 de dolari și i-a ridicat titlul de vicepreședinte al producției și finanțelor la cererea ei, chiar dacă responsabilitățile i-au rămas, în mare parte, aceleași.

Când a renunțat, De Niro a spus că asistenta a furat de la el 85.000 de dolari în curse aeriene, i-a trădat încrederea și a încălcat regulile nescrise ale bunlui-simț.

„N-am fost niciodată abuziv, niciodată”, a spus actorul, deși a recunoscut că a mai certat-o.

Compania de producție, bună de plata despăgubirilor

După ce a deliberat timp de câteva ore, juriul a găsit compania sa de producție, Canal Productions, răspunzătoare pentru discriminare de gen și represalii și i-a acordat lui Robinson despăgubiri de 1,264 milioane de dolari pentru ambele capete de acuzare.

Totodată, femeia a fost complet exonerată și nu a fost găsit vinovată de niciuna dintre acuzațiile împotriva ei.

„Suntem încântați că juriul a văzut ceea ce am văzut și noi și s-a pronunțat în favoarea lui Chase Robinson, împotriva companiei lui Robert De Niro, Canal Productions. Nu numai că doamna Robinson și-a câștigat cauza, dar juriul a considerat și că pretențiile lui De Niro împotriva ei sunt lipsite de fond”, a declarat avocatul asistentei, David Sanford, într-un comunicat.

Robinson nu a vrut să facă niciun comentariu în momentul în care a părăsit tribunalul federal din Manhatta. Sanford a spus că se îndoiește că a sa clientă, care a lucrat pentru De Niro timp de 11 ani, va mai avea contact cu actorul „pentru tot restul vieții lor”.

Sanford a speculat că jurații i-au acordat lui Robinson doar 1,3 milioane de dolari – ci nu suma totală pe care o ceruse – pentru că au calculat ce a pierdut din câștiguri de când a fost concediată.

„Cred că juriul a plătit-o pentru ultimii patru ani când nu a lucrat”, a spus avocatul.

Robinson a mărturisit că a renunțat la slujbă în timpul unei „căderi emoționale și mentale”. Ea a spus că a suferit de anxietate și depresie de când a renunțat și nu a mai lucrat timp de patru ani, în ciuda faptului că a aplicat pentru 638 de locuri de muncă.

„Nu am o viață socială. Sunt atât de umilită și jenată și mă simt atât de judecată. Mă simt atât de rănit într-un fel... mi-am pierdut viața. Mi-am pierdut cariera. Mi-am pierdut independența financiară. Am pierdut totul”, a spus ea.

Joi, Robinson a zâmbit și și-a îmbrățișat toți avocații după ce juriul a ieșit din sală. Pe de altă parte, avocatul lui De Niro, Richard Schoenstein, a declarat în afara instanței că echipa sa va contesta valoarea despăgubirilor, încercând să reducă suma.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?